
Fetával töltött pulykamell spenótos rizzsel
Pulykamell rizzsel... és egy kis pikantériával! Kóstold meg a fetával töltött pulykamellet, melyhez spenótos rizst javaslunk köretnek! Vashiányosoknak is ajánljuk receptünket.
Hiányzik a görög konyha? A feta rengeteg ételt feldob, ráadásul íze visszarepít a mediterrán országba, nem mellesleg egészséges is.
Hozzávalók:
- 50 dkg feta sajt
- 1,2 kg pulykamell
- 5 dl tej
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 0,5 dl olívaolaj
- kevés rozmaring
- só
- bors
- 2 tasak előfőzött rizs
- 40 dkg mélyhűtött spenót, vagy 1 kg friss
- 25 dkg füstölt sajt
Elkészítés:
A pulykamellet szeletekre vágjuk, egy nagy tálba helyezzük. Minden szeletett megsózunk, fokhagymázunk és rozmaringozunk - aki szereti az ételízesítőt, azt is tehet rá. Ráöntjük a tejet, és hagyjuk így állni 35 percet. Közben a rizst ételízesítővel megfőzzük. A friss spenótot kis olajon megfonnyasztjuk, sózzuk, majd a rizst és a spenótot összeöntjük, és jól átkeverjük. A pulykamellszeleteket deszkára tesszük, fetaszeleteket helyezünk a közepükre, felgöngyöljük, összetűzzük. Tepsibe tesszük, majd előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Tálaláskor a spenótos rizs tetejébe tesszük a húsokat, sok sajtot szórunk rá.
Nehézség: közepes
Jó étvágyat!
(KamaszPanasz)