
Töltött csuka gyomorfekélyeseknek
Hazánk egyik leghíresebb halfajtája a csuka, ami nagyon egészséges és ízletes egyszerre. Készítsd el alábbi receptünk alapján és kínáld vele akár gyomorfekélyes, cukorbeteg, crohnnal vagy keringési problémákkal küzdő vendégeidet!
Hozzávalók:
- 1,5 kg csuka
- 1 db hámozott, tejben áztatott zsemle
- 5 dkg vaj
- 1 db tojás
- só
- bors
- 10 dkg vaj
Elkészítés:
Ne csináljuk másfél kg-os csukánál kisebből. A pikkelyeitől megtisztítjuk, a hal bőrét a fejénél körülvágjuk, s a hal testéről kés segítségével lehúzzuk. Vigyázzunk, a hal bőre maradjon egészben, és szálka ne maradjon benne. A húst, majd a tejbe áztatott és kicsavart zsemlét ledaráljuk, hozzáadjuk a vajat, a kicsire vágott petrezselymet, nyers tojást. Sózzuk, borsozzuk. A hal bőrébe a masszát visszatöltjük, a nyílást fehér cérnával bevarrjuk. Pár darabka vajra fektetjük a halat. Hozzáadjuk a kopoltyútól megtisztított hal fejét. A tetejére is pár darabka vajat teszünk, előmelegítés nélküli sütőben sütjük, saját levében 5 percenként locsolgatva. 30-35 perc alatt elkészül.
Nehézség: közepes
Jó étvágyat!