2011.04.02.
0 perces olvasási idő
Készíts egy finom, könnyű és egészséges salátát friss uborkából! Ajánljuk cukorbetegeknek és lisztérzékenyeknek.
Hozzávalók:
- 1 kígyóuborka
- 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
- 1/2 pohár tejföl + 1/2 pohár natúr joghurt
- 15-20 dkg feta sajt
- kevés citromlé
- olívaolaj
- bors
- só
Elkészítés módja:
Az uborkát durvára reszeljük, lecsepegtetjük. A tejfölös joghurttal összekeverjük a zúzott fokhagymát, hozzáadunk pár csepp citromlevet. Ehhez hozzáadjuk az uborkát, a feta sajtot, az olívaolajat, és sóval, borssal ízesítjük. Letakarva 2-3 órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek. Sült húsokhoz jól illik, görög salátával a kerti partik nélkülözhetetlen része. Hűtőben 1-2 napig eláll.
Nehézség: könnyű