Legújabb levesreceptünkkel a laktózérzékenységgel küzdőknek szeretnénk kedvezni.
Hozzávalók:
- 30 dkg savanyú káposzta
- 10 dkg húsos füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1-1 szál sárgarépa, fehérrépa
- 1 csokor petrezselyem
- őrölt bors és só a gombóchoz
- 40 dkg csirkemellfilé
- 1 fej vöröshagyma
- 1 tojás
- 2 szál zeller
- zsemlemorzsa
- őrölt bors
- só
Hogyan készítsük el?
A szalonnát vágjuk apró kockákra, és süssük ropogósra. Szórjuk bele a felaprított hagymát, a zúzott fokhagymát, és pirítsuk tovább. Húzzuk le a tűzről, és szórjuk meg pirospaprikával. A répákat csíkozzuk vékonyra, és a káposztával együtt tegyük a paprikás hagymára. Annyi vizet öntsünk rá, hogy négy ujjnyira ellepje. Forraljuk fel, sózzuk, borsozzuk meg, és szórjunk rá petrezselymet.
Addig főzzük, amíg a zöldségek roppanósra puhulnak. A gombóchoz a csirkemellet daráljuk meg, tegyük keverőtálba az apróra vágott hagymával, a tojással, sóval, borssal és a felaprított zellerlevéllel együtt. Jól keverjük össze, és ha túl lágy, annyi zsemlemorzsát adjunk hozzá, hogy könnyen formázható masszát kapjunk. Formázzunk belőle dió nagyságú gombócokat, és tegyük a forrásban lévő levesbe. Lassú tűzön, a zöldségekkel együtt főzzük puhára. Forrón tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!