2013.04.10.
1 perces olvasási idő
Ötvözzük a lazac kedvező élettani hatásait egy kis pikáns körítéssel!
Hozzávalók:
- 4 db 12 dkg - os lazacszelet
- 1 evőkanál olívaolaj
- 3 kis fej hagyma, vékony karikákra vágva
- 1 evőkanál méz
- 1/4 csésze rizsbor ecet
- 1 evőkanál light, cukormentes sárgabarack befőtt
Elkészítés:
1. A sütőt 180°C -ra melegítsük elő.
2. A lazacfiléket fektessük egy közepes méretű sütőpapírra, és a sütőben 10-12 percig süssük.
3. Mig a lazac sül, az olajat felforrósítjuk egy közepes méretű teflonsütőben, hozzáadjuk a hagymát, és 7-10 percig pirítjuk, amíg barnára nem pirul.
4. Egy kis tálkában összekeverjük a mézet, ecetet és a sárgabarackbefőttet. Ráöntjük a serpenyőben sülő hagymára, és további két percig sütjük. Mikor kész, a filékre merjük.
Nehézség: közepes
Még több recept cukorbetegeknek |