Szeretnél valami egyedit, különlegeset enni, ami nem terheli a gyomrod? Az alábbi ételt könnyű elkészíteni és ha szereted a paradicsomot, akkor akár a kedvenceddé is válhat, az sem jelent problémát, ha lisztérzékeny vagy.
Hozzávalók:
- 8 paradicsom
- 1 fejes saláta
- 40 dkg alföldi hússaláta
- 5 dkg gluténmentes majonéz
- 1 evőkanál gluténmentes mustár
- fél pohár gluténmentes tejföl
- só
- cukor
- őrölt bors
- fél evőkanálnyi citromlé
- 25 dkg szójamentes párizsi (gluténmentes)
- 1 főtt burgonya
- 1 alma
- 5 dkg csemegeuborka
A díszítéshez: főtt zöldségek, sárgarépa, kukorica, főtt bab, zöldborsó
Elkészítés:
A paradicsomokat megmossuk, a szárral ellentétes részén egy vékony szeletet levágunk, a belsejét karalábévájóval kikaparjuk. Sózzuk és őrölt borssal megszórjuk. Tálalásig félretesszük. Ezután elkészítjük az alföldi hússalátát. A felvágottat, a főtt burgonyát, az almát, a csemegeuborkát metéltre vágjuk. A majonézt tejföllel és a mustárral simára keverjük. Ízesítjük sóval, cukorral, citromlével. Hozzákeverjük a metéltre vágott nyersanyagokat, és lazán összekeverjük. Az így elkészült alföldi hússalátánkat kávéskanállal a paradicsomokba töltjük. A kalapjukat a tetejükre helyezzük. Zöldsalátával, vajjal, töltött olajbogyóval díszítjük. Jól behűtve tálaljuk. Főtt zöldségekkel díszítjük.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat!