Töltött karalábé? Pláne borsófőzelékkel? Ugye neked is felszaladt a szemöldököd? Győződj meg magad felőle: nem csak nagyon ízletes, de egészséges és laktató is! Kínáld chronos, epebeteg, gyomorfekélyes, keringési- és hasnyálmirigy problémákkal küzdő barátaidnak is.
Hozzávalók:
- 50 dkg darált hús
- 10 dkg rizs
- 1 db tojás
- 5-6 karalábé
- 1 kg fagyasztott borsó
- petrezselyem
- só
- cukor
- liszt
- tej
Elkészítés:
A karalábéknak levágom kicsit a tetejüket és kivájom őket. A darálthúst összekeverem a rizzsel, a tojással, a sóval és ezt a karalábékba töltöm. (Én félig megfőzöm a rizst, de ki hogy szokta csinálni a gombócokat például a töltött paprikához.) Ha marad ki töltelék, abból gombócokat csinálok. A töltött karalábékat és a gombócokat enyhén sós vízben megfőzöm. Közben borsófőzeléket csinálok: a fagyasztott borsót és a kivájt karalábé darabokat lábosba teszem, sózom, cukrozom és puhára párolom. (Elvileg elég hozzá a fagyasztott borsó *vizessége*, de a karalábé miatt esetleg nagyon-nagyon kevés vizet lehet alá tenni.) Amikor megpuhult, megszórom szárított petrezselyemmel, rászórok 1-2 evőkanál lisztet, majd felöntöm annyi tejjel, hogy főzelék sűrűségű legyen. Amikor a töltött karalábék megfőttek, beleteszem őket a kész főzelékbe és 1-2 percre összerottyantom.
Nehézség: közepes
Jó étvágyat!