2021.03.09.
0 perces olvasási idő
A curry különleges ízhatást biztosít a csirkének. Leggyakrabban párolt rizzsel tálalják.
Hozzávalók
- 60 dkg csirkemell filé
- 1 evőkanál rizsliszt
- 2 csokor zöldhagyma
- 1 szál póréhagyma
- fél-fél piros, zöld és sárga kaliforniai paprika
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál méz
- 5 evőkanál szójaszósz
- 2 csapott evőkanál currypor
- só, bors
- olaj, vaj
Elkészítés
A csirkemellet nagyobb kockákra vágjuk, megszórjuk a rizsliszttel és forró olaj és vaj keverékén hirtelen megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk. A zöldhagymát és a pórét rézsútosan felkarikázzuk, a kaliforniai paprikákat felkockázzuk, és a piruló húshoz adjuk. Néhány perc után meglocsoljuk a szójaszósszal. Meghintjük curryporral, mézet csurgatunk rá és beletesszük az aprított fokhagymát. Addig pároljuk-sütjük, amíg a hús meg nem puhul. Párolt rizzsel tálaljuk.
Nehézség: közepes