Nem gondolnád, hogy összeillik a barack, a gomba és a curry, igaz? Próbáld ki az alábbi receptet és győződj meg magad róla! Lisztérzékenyek is fogyaszthatják.
Hozzávalók:
- Kb. fél kiló csirkemell
- 30 dkg gomba
- 1 doboz barackbefőtt
- 1 fej hagyma
- 1 ek. keményítő
- 1 ek olaj
- margarin
- 5 evőkanál cukor
- Curry por
- Gyömbér por
- Fokhagyma por, vagy fokhagyma
- Bors
- Rozmaring
- Só
Elkészítés:
A felkockázott csirkemellet egy tálban befüszerezzük : kb. 1 teáskanál bors, egy mokkáskanál fokhagyma granulátum (vagy 2 gerezd kinyomott fokhagyma), egy púpos mokkáskanál őrölt gyömbér, késhegynyi őrölt rozmaring, 1 teáskanál curry por, 1 teáskanál só. Hozzáadok 1 evőkanál keményítőt, és egy evőkanál olajat. Összekeverjük, félretesszük pácolódni.
Kb. 5 dkg margarinon megpirítjuk a 30 dkg felszeletelt gombát. Ehhez is adunk egy kicsit a felsorolt fűszerekből ízesítésként. Félretesszük.
Egy másik serpenyőben 5 evőkanál cukron flambírozzuk a (nem egészen) egy doboz nagy kockákra felvágott barackbefőttet, ami annyit tesz, hogy beleteszem a cukrot, rá a barackot, és nagy lángon elkezdjük sütögetni, kevergetni, egészen addig amíg a elfő a leve, és a cukor már szálasodik a kevergetésnél, a barack pedig pirul.
Ha elkészült, ráöntjük a pirított gombára, összekeverjük.
Kb. 5 dkg margarinon hirtelen kisütjük, megpirítjuk a bepácolt csirkemellet.
Ha elkészült összekeverjük az összes hozzávalót, felöntöm a barack levével, pár percig fedő alatt hagyjuk összeérni az ízeket. Krumplipürével fogyasztjuk!
Nehézség: közepes
Jó étvágyat!