2013.05.21.
1 perces olvasási idő
Lepd meg családod, barátaid ezzel a könnyen elkészíthető, ínycsiklandozó, különleges őszi csemegével! Ajánljuk gyomorfekélyeseknek és keringési problémákkal küzdőknek is.
Hozzávalók: Nehézség: könnyű
- 2 körte
- 150 ml vörös szőlőlé
- 1 rúd fahéj
- 4 szelet kétszersült
- 50 g marcipán
- 50 g aszalt sárgabarack
- 2 evőkanál apróra vágott pisztácia
- 2 evőkanál mazsola
- fél citrom leve
- fahéj
- A joghurtos szószhoz:
- 1 doboz natúr joghurt (150 g),
- fél citrom héja
- 1 csomag vaníliás cukor
- citromfű
Elkészítése:
- A körtéket hámozzuk meg, vágjuk félbe, magozzuk ki, és kissé mélyítsük ki a magház helyét.
- A szőlőlevet a rúd fahéjjal forraljuk fel.
- Adjuk hozzá a körtéket és lefedve 20 percig főzzük.
- A pirítósokat durván morzsoljuk szét.
- A marcipánt és a sárgabarackot aprítsuk fel.
- Mindezt keverjük össze a pisztáciával, a mazsolával, a citromlével és a fahéjjel. A pisztáciának csak a belsejét aprítsuk fel, héj nélkül.
- A körtéket vegyük ki, csöpögtessük le, és hagyjuk kissé kihűlni. Osszuk el rajtuk a marcipános masszát.
- A joghurtba keverjük bele a citromhéjat, a vaníliáscukrot és az apróra vágott citromfüvet.
Jó étvágyat kívánunk!