töltött
#Receptek

Töltött körték joghurtos szósszal gyomorfekélyeseknek

2013.05.21.
1 perces olvasási idő

Lepd meg családod, barátaid ezzel a könnyen elkészíthető, ínycsiklandozó, különleges őszi csemegével! Ajánljuk gyomorfekélyeseknek és keringési problémákkal küzdőknek is.

Hozzávalók: Nehézség: könnyű

  • 2 körte
  • 150 ml vörös szőlőlé
  • 1 rúd fahéj
  • 4 szelet kétszersült
  • 50 g marcipán
  • 50 g aszalt sárgabarack
  • 2 evőkanál apróra vágott pisztácia
  • 2 evőkanál mazsola
  • fél citrom leve
  • fahéj
  • A joghurtos szószhoz:
  • 1 doboz natúr joghurt (150 g),
  • fél citrom héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • citromfű


Elkészítése:

  • A körtéket hámozzuk meg, vágjuk félbe, magozzuk ki, és kissé mélyítsük ki a magház helyét.
  • A szőlőlevet a rúd fahéjjal forraljuk fel.
  • Adjuk hozzá a körtéket és lefedve 20 percig főzzük.
  • A pirítósokat durván morzsoljuk szét.
  • A marcipánt és a sárgabarackot aprítsuk fel.
  • Mindezt keverjük össze a pisztáciával, a mazsolával, a citromlével és a fahéjjel. A pisztáciának csak a belsejét aprítsuk fel, héj nélkül.
  • A körtéket vegyük ki, csöpögtessük le, és hagyjuk kissé kihűlni. Osszuk el rajtuk a marcipános masszát.
  • A joghurtba keverjük bele a citromhéjat, a vaníliáscukrot és az apróra vágott citromfüvet.

Jó étvágyat kívánunk!