Laktózérzékenyek is bátran nekiláthatnak a sokak kedvencének: a hortobágyi húsos palacsinta elkészítésének. Hiszen, azon felül, hogy kiadós étek, még rendkívül finom is!
Hozzávalók:
A palacsintához:
- 5 dkg finomliszt
- 1 csipet cukor
- 1,5 dl szódavíz
- 1 csipet szódabikarbóna
- 20 ml olaj
A töltelékhez:
- 5 dkg vöröshagyma
- 2 evőkanál olaj
- 20 dkg darált pulykamell
- 1 mokkáskanál fűszerpaprika
- 10 dkg natúr lecsó
- 2,5 dkg finomliszt
Hogyan készítsük el?
A finomlisztet csipetnyi sóval, cukorral elkeverjük. A szódavizet fokozatosan hozzáöntjük. A csipet szódabikarbónát csak a legvégén rakjuk a masszába. A palacsintasütőt felforrósítjuk, kevés olajat teszünk bele, és kb. 1 merőkanállal tésztát öntünk bele. A palacsinta mindkét oldalát világosra sütjük. Ebből a mennyiségből 4-5 db palacsintát kapunk. A vöröshagymát meghámozzuk, apróra vágjuk.
Az olajat felforrósítjuk, üvegesre pirítjuk benne a hagymát, hozzáadjuk a darált húst, a paprikát, kevés sót, a lecsót, és addig pároljuk, amíg a hús puha lesz. A végén finomliszttel megszórva sűrítjük. Az előzőleg megsütött palacsintákat a húsos töltelékkel megtöltjük, majd óvatosan összehajtogatjuk.
Nehézség: közepes
Receptek laktózérzékenyeknek |
Jó étvágyat kívánunk!