leves
#Receptek

Tárkonyos raguleves máj-és epeproblémákra

2013.05.22.
1 perces olvasási idő

A tárkonyos raguleves hagyományos erdélyi étel, ráadásul epebetegek, májproblémával vagy gyomorfekéllyel küzdők is bátran fogyaszthatják.

Hozzávalók:

  • 40 dkg hús
  • 2 szál répa
  • 1 szál gyökér
  • 25 dkg krumpli (lehet több is, de el is hagyható)
  • 1 fej hagyma
  • kb 2-3 dl tejföl
  • tárkony, só vagy vegeta
  • citrom
  • liszt

Elkészítése:

A hagymát megdinszteljük, rádobjuk a húst, lepirítjuk, megszórjuk sóval, tárkonnyal, fedő alatt pároljuk kicsit. A karikára vágott zöldségeket is hozzáadjuk, ezzel is pároljuk egy kicsit a húst (lehet alá alaplevet, vagy vizet önteni). Ha kicsit összepárolódott, felöntjük alaplével, karikára vágott citromot teszünk bele. Összeforaljuk, ha kész, tejföllel behabarjuk.

Nehézség: közepes