2013.05.22.
1 perces olvasási idő
A tárkonyos raguleves hagyományos erdélyi étel, ráadásul epebetegek, májproblémával vagy gyomorfekéllyel küzdők is bátran fogyaszthatják.
Hozzávalók:
- 40 dkg hús
- 2 szál répa
- 1 szál gyökér
- 25 dkg krumpli (lehet több is, de el is hagyható)
- 1 fej hagyma
- kb 2-3 dl tejföl
- tárkony, só vagy vegeta
- citrom
- liszt
Elkészítése:
A hagymát megdinszteljük, rádobjuk a húst, lepirítjuk, megszórjuk sóval, tárkonnyal, fedő alatt pároljuk kicsit. A karikára vágott zöldségeket is hozzáadjuk, ezzel is pároljuk egy kicsit a húst (lehet alá alaplevet, vagy vizet önteni). Ha kicsit összepárolódott, felöntjük alaplével, karikára vágott citromot teszünk bele. Összeforaljuk, ha kész, tejföllel behabarjuk.
Nehézség: közepes
Még több recept epebetegeknek |