A tök szuper alapanyag! Készíts belőle krémlevest és kínáld akár még keringési problémákkal küzdőknek is!
A sütőtök igazán szuper alapanyag, nemcsak finom, de egészséges is. Ilyenkor ráadásul szezonja is van. Próbáld ki alábbi receptünket vagy engedd szabadon a fantáziádat és kísérletezz bátran.
Hozzávalók:
- 1 db kb 2 kg-os sütőtök
- 4 fej vöröshagyma
- 2 fej fokhagyma
- 4 szál zöldhagyma
- 2 zöldségleveskocka
- 2 evõkanál olívaolaj
- frissen őrölt bors, só
Elkészítés:
A sütőtököt meghámozzuk, kb. 2 cm-es darabokra vágjuk. Az olívaolajon a felaprított hagymát, az összezúzott fokhagymát, és 2 szál felszeletelt zöldhagymát 2 percig pároljuk, hozzáadjuk a sütőtököt, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a sütőtököt, majd hozzáadjuk a leveskockákat.
Lassú tűzön, fedő alatt 3 percig főzzük. Turmixgéppel összetörjük, átpasszírozzuk, sózzuk, borsozzuk, utána még 2 percig főzzük. Tálaláskor felszeletelt zöldhagymával díszítjük.
Nehézség: közepes
Jó étvágyat!
(KamaszPanasz)