
Waldorf saláta lisztérzékenyeknek
2013.04.08.
0 perces olvasási idő
A Waldorf saláta receptje. Lisztérzékenyek, keringési problémákkal, csontritkulással és gyomorfekéllyel küzdők is fogyaszthatják.
Hozzávalók 3-4 személyre:
- 50 dkg alma
- 30 dkg zeller
- 5 dkg dióbél
- 1/2 citrom
- 2 dl joghurt
- 1 evőkanál majonéz
- zellerlevél
- köménymag
- őrölt bors
Elkészítés:
A megtisztított almát és zellert gyaluld vékony csíkokra, keverd össze, és hintsd meg néhány csepp citromlével. A joghurtot keverd össze a majonézzel, az apróra vágott dióval, fűszerezd köménnyel, borssal és ezt az öntetet add a zöldséghez. Alapos keverés után a salátát érleld egy órát hűvös helyen és apróra vágott zellerlevéllel megszórva tálald.
Jó étvágyat!
Nehézség: könnyű