Örök klasszikus, ami percek alatt összeüthető, nem igényel különösebb főzési tudományt és nagyon finom. Epebetegeknek és lisztérzékenyeknek is ajánljuk receptünket.
Nehézség: könnyű |
Hozzávalók:
- 50-70 dkg gyümölcs
- 8-10 dkg kristálycukor
- 2 dl tejföl vagy tejszín
- 3-4 citromkarika
- szegfűszeg
- rizsliszt
- fahéj
- só
Hogyan készítsük el?
A megtisztított gyümölcsöket 1,5 liter fahéjas, szegfűszeges, cukros, forrásban lévő vízben 5-10 percig főzzük. Egy csipet sóval és 3-4 citromkarikával is ízesítjük.
A tejfölből vagy tejszínből két teáskanálnyi rizsliszttel habarást készítünk, a forrásban lévő leveshez adjuk, és újra összeforraljuk. Vigyázzunk, nehogy a citromtól keserű legyen!
A levest rizsliszt helyett be lehet habarni vaníliás pudingporral is. Hidegen és melegen egyaránt fogyaszthatjuk. Télen friss gyümölcs helyett fagyasztott vagy konzerv gyümölcsökből is elkészíthetjük ugyanezt. Tálald egy színes tányérban, és már fogyaszthatod is az esti jó időben.
Jó étvágyat kívánunk!
(KamaszPanasz)