A gyümölcssaláta remek egy film mellé, baráti beszélgetésekhez vagy épp desszertként fogyasztva családi körben. Dobd fel egy kis túrókrémmel, máris izgalmasabb ízvilágot kapsz! Ajánljuk cukorbetegeknek, lisztérzékenyeknek, epebetegeknek, csontritkulásosoknak.
Hozzávalók:
- 2 narancs
- 2 kiwi
- 2 banán
- 1 alma
- 1 nektarin
- 2 evokanál citromlé
- 1 evokanál édesítőpor
- a túrókrémhez 40 dkg félzsíros tehéntúró
- 2 dl kefír
- 1 mokkáskanál reszelt citromhéj
- 2 evőkanál citromlé
- 4 evőkanál édesítőpor
- 3 dkg pörkölt, vágott mandula
Elkészítés:
A narancsokat meghámozzuk, fehér héjukat is leszedjük, majd a hártyákat egy éles kés segítségével eltávolítjuk. A kiwit, valamint a banánt hámozás után hosszában félbevágjuk és felszeleteljük. A nektarint és az almát megmossuk, negyedekbe vágjuk, kimagozzuk és felszeleteljük. Az összes feldarabolt gyümölcsöt tálba tesszük, és citromlével megöntözzük. Az édesítőporral meghintjük, és kissé átforgatjuk. További felhasználásig hidegre tesszük.
A túrókrémhez a tejet, az áttört túrót, a reszelt citromhéjat és a citromlevet teljesen simára keverjük, majd az édesítőporral kellemesen édesre ízesítjük.
A gyümölcsöt tálalás előtt ismét kissé átforgatjuk, négy desszertes tányéron elosztjuk, és a túrókrémmel megkoronázzuk. Mindegyik adagra rászórunk a mandulából. Jól behűtve kínáljuk.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat!