Ezt a finomságot lisztérzékenyek is fogyaszthatják, de figyelem, diétázóknak sajnos tiltólistás étel! Fogyaszthatják lisztérzékenyek, epebetegek, gyomorfekélyesek, vesebetegek és hízni vágyók is.
Hozzávalók:
- 1,5 liter tejből készült tejberizs
- gluténmentes zsemlemorzsa
- csokimáz / puding
- reszelt citromhéj
- friss gyümölcs
- 3 tojás
- vaj
Elkészítés:
A hideg tejberizsbe belekeverjük a reszelt citromhéjat, a tojások sárgáját, majd a habbá vert fehérjét is. Egy kerek tortaformát vagy jénai tálat kikenünk vajjal, megszórjuk prézlivel, s beletesszük a massza felét. Beborítjuk friss, kimagozott (s lecsurgatott) bogyós gyümölccsel, s betakarjuk a maradék tejberizzsel. Középmeleg sütőben megsütjük. Ha kihűlt, kivesszük a formából, s bevonjuk olvasztott csokimázzal vagy pudinggal. Készíthetünk hozzá vaníliaöntetet is. Ha nincs erre időnk, szórjuk meg porcukorral, vagy öntsük le egy kis málnaszörppel.
Nehézség: könnyű