Szeretnél valami kihívást a konyhában? Próbáld ki ezt a receptet, nem egyszerű elkészíteni, de garantáltan megéri. Lisztérzékeny ismerőseid körében is sikert arathatsz vele.
Hozzávalók:
- 2 db csirkemell
- 15 dkg vaj
- 30 dkg kukoricadara
- 8 dkg pulykasonka (gluténmentes)
- 15 dkg kelkáposzta
- só
Köretnek:
- zöldséges rizs
- Hozzávalók:
- 24 dkg rizs
- 10 dkg sárgarépa
- 10 dkg zöldborsó
- 5 dkg vörösbabkonzerv
- 5 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A forrásban lévő sózott vízben a kukoricadarát megfőzzük. Tepsibe tesszük, hogy kihűljön. A csirkemelleket megsózzuk, és forró olajban átforgatjuk. A kukoricakását dúsítjuk apróra vágott sonkával, és a csirkemellekre simítjuk. Forrázott kelkáposztalevélbe burkoljuk, majd a csirkemell bőrét ráfektetjük. Olvasztott vajjal megöntözve, forró sütőben pirosra sütjük. Köretként zöldséges rizst adunk mellé, reszelt sajttal meghintve tálaljuk. A zöldséges rizs elkészítése igen egyszerű. Párolt rizst készítünk, és a főtt, leszűrt zöldségekkel, és a vörösbabbal összekeverjük.
Nehézség: nehéz
Jó étvágyat!