csirke
#Receptek

Serpenyős csirkemell mézzel, gombával és gyümölcsökkel

2024.11.07.
1 perces olvasási idő

Szeretnél végre egy kellemes, izgalmas ízvilágot kipróbálni? Az ízek összehangolt kavalkádja jellemzi ezt a receptet. Alábbi ételünket fogyaszd a teltebb idomokért.

Az őszi időszak remek lehetőséget nyújt egy kis főzőcskézésre. Alábbi receptünk nemcsak finom, de egészséges is. A méz ráadásul a torokfájás ellen is beválik.

Hozzávalók:Serpenyős csirkemell mézzel, gombával és gyümölcsökkel

  • 10 dkg húsos császárszalonna kis kockára vágva
  • 3 szál újhagyma karikára vágva
  • 2 körte cikkekre szelve
  • 10 dkg magozott aszalt szilva négybe vágva
  • 50 dkg vékony csíkokra vágott csirkemellfilé
  • 3-4 cl olívaolaj
  • 5-6 dkg durvára vágott dió
  • 2 evőkanál mazsola
  • 25 dkg apróra vágott gomba
  • bazsalikom
  • méz
  • 1dl száraz fehérbor

Elkészítés:

A császárszalonnát, hagymát, körtét, csirkemellet, olajat tűzforró serpenyőben (wokban) egyszerre pirítsuk meg. Szórjuk bele a diót, mazsolát, gombát, pirítsuk még pár percig. Ízesítsük sóval, bazsalikommal, 2 evőkanál mézzel. Amikor az egész már szépen megpirult, öntsük hozzá a bort, és pároljuk még kb. 1 percig. Köretként adjunk burgonyapürét!

Nehézség: könnyű

Jó étvágyat!

(KamaszPanasz)