2017.07.25.
0 perces olvasási idő
Chronnal vagy hasnyálmirigy problémákkal küzdő rokon vagy barát érkezik hozzád látogatóba és nem tudod mit készíts neki ebédre? Hívd segítségül ezt a receptet!
Hozzávalók:
- Csirkemell vagy csirkecomb 400 g
- Alma 200 g
- Zsemle 1 db
- Tojás 1 db
- Napraforgóolaj 1 evőkanál
- Só, édes-nemes pirospaprika, fehér bors,
- őrölt kömény, majoranna ízlés szerint
Elkészítés:
A csirkehúst a megtisztított, meghámozott almával a vízben áztatott zsemlével ledaráljuk.
Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, a tojással jól összedolgozzuk., majd rudat formálunk belőle.
Az alufóliát vékonyan megkenjük olajjal, a húsrudat szorosan beletekerjük. Sütőben megsütjük, a végén az alufóliát kinyitjuk.
Enyhén megpirítjuk, ügyelve, hogy vastag pörzsanyag ne képződjön.
Diétás burgonyapürével, zöldsalátával, főzelékekkel tálalhatjuk.
Nehézség: közepes
Jó étvágyat!