
Vagdalt laktóz-és lisztérzékenyeknek
2017.09.29.
0 perces olvasási idő
Lentebb egy olyan húsétel receptjét olvashatod, amit könnyű elkészíteni emellett liszt-és laktózérzékenyek is bátran fogyaszthatják.
Hozzávalók:
- 35 dkg sertés- vagy csirkehús
- 1 db közepes burgonya
- 10 dkg gluténmentes száraz kenyér
- 10 dkg gluténmentes kenyérmorzsa
- zsiradék
- só
- hagyma
- paprika
- fokhagyma
- bors
- petrezselyemzöld
Elkészítés:
A darált húst összedolgozzuk a megáztatott, kinyomkodott kenyérrel, a diétában fogyasztható fűszerekkel, az apróra vágott vöröshagymával és fokhagymával. Tojás helyett a megmosott, megtisztított, lereszelt nyers burgonyát keverjük a vagdalthoz. Pogácsákat formálunk a masszából, kenyérmorzsába forgatjuk, bő zsiradékba sütjük.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat!