2009.08.25.
1 perces olvasási idő
Egy igazán remek és nagyon finom recepttel készültünk most, amit gyomorfekélyben szenvedők, epebetegséggel és lisztérzékenységgel küzdők is bátran fogyaszthatnak
Nehézség: könnyű |
Hozzávalók:
- 250 g gluténmentes kenyérpor
- 50 g reszelt főtt burgonya
- 12 g friss élesztő
- 1 evőkanál olaj
- 300 ml langyos víz (vagy víz + tej)
- 1 evőkanál tejföl
- 3 db virsli
- reszelt sajt
- só
Hogyan készítsük el?
Az élesztőt feloldjuk egy kevés langyos (cukros) vízben, és a többi hozzávalóval kézi mixerrel jól kikeverjük. A formát bekenjük olajjal, beleteszünk minden mélyedésbe 1-1 kanál tésztát, ráteszünk 1-1 fél virslit, majd beborítjuk még egy kanál tésztával.
A tetejét olajos kanállal elegyengetjük, és a sütőben 50°C-on kb. 40 perc alatt megkelesztjük. Mikor szépen megkelt, megszórjuk reszelt sajttal, és a sütőt 220°C-ra kapcsoljuk. 10 perc után kicsit csökkentjük a hőmérsékletet, és készre sütjük a bagetteket.
Jó étvágyat kívánunk!