
Székely almás hús epebetegeknek
Szeretnél különleges ízeket kipróbálni? Nincs újabb ötleted a családi ebédekhez? Segítünk: íme egy ízletes recept sertés karajból, amit az epebetegeknek is ajánlunk.
Hozzávalók:
- 40 dkg sovány, kicsontozott sertéskaraj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál vaj
- 2 jonatánalma
- 1/2 dl húsleves, kockából
- 1 evőkanál vágott petrezselyem
Elkészítés:
A húsról minden zsiradékot leszedünk. Sóval, kevés fehér borssal bedörzsöljük. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. Megforrósítjuk a vajat, mindkét oldalon megpirítjuk benne a húst. A húst kivesszük a serpenyőből. A visszamaradt vajon üvegesre pároljuk a hagymát. Az almát meghámozzuk, felszeleteljük, hozzáadjuk a hagymához, és felöntjük a levessel (vagy vízzel). Visszatesszük a húst, és fedővel lefedve 5 perc alatt összepároljuk. Frissen vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk. Héjában főtt burgonya illik hozzá.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat!