
Sárgarépás burgonya
2024.02.28.
0 perces olvasási idő
Unod a megszokott köreteket, a krumplipürét és a rizst? Változtass kicsit! Próbáld ki a sárgarépás burgonyát. Fogyaszthatják chronosok, epe-és-vesebetegek is.
Hozzávalók:
- Sárgarépa 600 g
- Burgonya 150 g
- Margarin 1 kávéskanál
- Zöldpetrezselyem vagy kapor 1 csomag
- Turbolya, lestyán, só ízlés szerint
Elkészítés:
A megtisztított sárgarépát karikákra vágjuk és kevés vízzel felöntve fedő alatt 15 percig pároljuk, hozzáadjuk a megtisztított, kockákra vágott burgonyát és 10-15 percig tovább főzzük
Hozzáadjuk a margarint, a fűszereket és még egyszer összeforraljuk. Petrezselyemmel meghintve tálaljuk. Sült húsok vagy vegetáriánus főételek mellé köretként ajánljuk.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat!
(KamaszPanasz)