ősz
#Receptek

Egyszerű őszi tökfőzelék epebetegeknek

2024.09.19.
1 perces olvasási idő

Készítsd el az otthonodban ezt a hagyományos, őszi ételt. Amikor kint hűvösre vált az idő jól fog esni a gőzölgő tökleves az asztalon. Tálald az epebetegeknek, allergiásoknak, chronosoknak, gyomorfekélyeseknek és keringési problémákkal küzdőknek is!

Mivel nem kell hozzá sok alapanyag, költséghatékony, ráadásul egészséges vacsorát készíthetsz egyszerűen és gyorsan.

Hozzávalók:Őszi tökfőzelék

  • fagyasztott vagy friss tök lereszelve és besózva
  • tejföl, ízlés szerint
  • liszt
  • olaj
  • bors
  • kapor (szárított vagy friss), ízlés szerint

Elkészítés:

Az olajból és a lisztből világos rántást készítünk, rátesszük a tököt, és kissé hagyjuk kiolvadni - állandó kavarás mellett. Ha nem ereszt elég levet, felöntjük egy kis meleg vízzel és hozzáadjuk a kaprot, a borsot, a sót (óvatosan, mert a tök már eleve sós). Amikor megpuhult a tök, hozzáadjuk a tejfölt, kissé hagyjuk összerotyogni, és kész.

Nehézség: könnyű

Jó étvágyat!

(KamaszPanasz)