Készítsd el az otthonodban ezt a hagyományos, őszi ételt. Amikor kint hűvösre vált az idő jól fog esni a gőzölgő tökleves az asztalon. Tálald az epebetegeknek, allergiásoknak, chronosoknak, gyomorfekélyeseknek és keringési problémákkal küzdőknek is!
Mivel nem kell hozzá sok alapanyag, költséghatékony, ráadásul egészséges vacsorát készíthetsz egyszerűen és gyorsan.
Hozzávalók:
- fagyasztott vagy friss tök lereszelve és besózva
- tejföl, ízlés szerint
- liszt
- olaj
- bors
- só
- kapor (szárított vagy friss), ízlés szerint
Elkészítés:
Az olajból és a lisztből világos rántást készítünk, rátesszük a tököt, és kissé hagyjuk kiolvadni - állandó kavarás mellett. Ha nem ereszt elég levet, felöntjük egy kis meleg vízzel és hozzáadjuk a kaprot, a borsot, a sót (óvatosan, mert a tök már eleve sós). Amikor megpuhult a tök, hozzáadjuk a tejfölt, kissé hagyjuk összerotyogni, és kész.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat!
(KamaszPanasz)