2019.10.25.
1 perces olvasási idő
Készíts egy remek egytálételt, melyhez nincs szükség különösebb szaktudásra, csak némi odafigyelés kell hozzá. Cukorbetegek is bátran fogyaszthatják!
Hozzávalók: Nehézség: közepes
- 480 g csirkemell
- 400 g újburgonya
- 240 g alma
- 120 g joghurt
- 120 g sárgarépa
- 40 g trappista sajt
- 40 g karaván füst.sajt
- 40 g aszaltszilva
- 20 g olívaolaj
- 20 g margarin
- 8 g flekken fűsz.kev
- 2 g petr.zöld
- 2 g snidling
Elkészítése:
- A csirkemellet kiklopfoljuk, majd befűszerezzük.
- Margarinnal kikent tepsibe helyezzük, és olívaolajat csepegtetünk rá.
- A burgonyát felkockázzuk, az almát cikkekre, a sárgarépát karikákra vágjuk.
- A húsra előbb a burgonyát helyezzük, majd az almát és sárgarépát. Tetejére aszaltszilvát szórunk.
- Lefedve sütőben (kb. 35 percig) puhára pároljuk. Kivesszük, majd eltávolítjuk a fóliát.
- Ráöntjük a joghurtot és megszórjuk a kétféle sajttal. Ügyeljünk arra, hogy a joghurt alól ne lógjanak ki az aszalt szilva darabok, mert az rossz ízt ad neki.
- Ezután már nem fedjük le, visszarakjuk a sütőbe, majd aranybarnára sütjük a tetejét.
Jó étvágyat kívánunk!