
Bundás kenyér - sütőben, lisztérzékenyeknek
Megtaláltuk a bundás kenyér elkészítésének egyszerűbb és gyorsabb módját, sütőben sütjük! Lisztérzékenyeknek és crohnosoknak is egyaránt ajánljuk.
Bundás kenyér – ki ne szeretné? Egy bögre forró teával tökéletes reggeli vagy vacsora. De nem szeretnéd, ha olajban sütnéd ki és ezt éreznéd mindenhol a lakásban, a hajadat is beleértve? Vagy lisztérzékeny vagy? Alábbi receptünk tökéletes választás lehet.
Hozzávalók:
- gluténmentes (fehér) kenyér
- 5 dkg reszelt sajt
- 3 tojás
- 1 dl tej
- 2 evőkanál olaj
- 1 teáskanál gluténmentes ételízesítő
- (őrölt szerecsendió-virág)
- (1 gerezd fokhagyma)
- törött bors
- olaj
Elkészítés:
A sütőt közepes lángra kapcsoljuk, és a sütőlemezt beolajozzuk. Mély tálban a tojást a tejjel habosra verjük, belekeverjük a fűszereket és a zúzott fokhagymát.
A gluténmentes (fehér) kenyérből 4 nagy vagy 8 kisebb szeletet vágunk. Körös-körül vágjuk le a héját, és mártsuk a felvert tojásba, amíg el nem fogy a tojás. Ezután a kikent sütőlemezre tesszük a nedves kenyereket, szorosan egymás mellé. Meghintjük reszelt sajttal, és a már forró sütőbe toljuk.
Addig sütjük, amíg szép pirosas-barna nem lesz a tetejük. Saláta és meleg tea illik hozzá.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat!
(KamaszPanasz)