2015.08.12.
0 perces olvasási idő
Sós perecet árulnak minden büfében, minden vidámparkban és minden strandon. Gyorsan oltja az éhséget, könnyű elkészíteni, sokáig eláll és olcsó nassolnivaló. Kell ennél több indok, hogy otthon is elkészítsd? Ha alábbi receptünk alapján készíted el, akkor lisztérzékenyek is fogyaszthatják a pereced.
Hozzávalók:
- 18 dkg liszt
- 25 dkg rizsliszt
- 7 dkg galuska liszt
- 1 tejföl
- 1 tojás
- 1-2 evőkanál tej
- 1,5 dkg szakakáli
- 25 dkg margarin
- 1 tojás fehérje (a perec tetejét megkenni)
- szezám mag
Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk, és hűtőbe tesszük egy napra, és másnap sodorjuk, formázzuk és sütjük. Amikor a perecet megformázzuk, kézbe vesszük, megkenjük tojás fehérjével és azonnal beleforgatjuk szezám magba. Nagy adag sós sütemény lesz belőle.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat!