Zöldség és gyümölcs egy salátában? Nehezedre esik elképzelni? Próbáld ki az alábbi recept alapján az almás burgonyasalátát, amit chronosok is fogyaszthatnak.
Az almaszezon beköszöntével ideális választás az alábbi recept. Ne feledd, érdemes a szezonális gyümölcsöket és zöldségeket előnyben részesíteni, hiszen nemcsak egészségesebb egy frissen termett alma, de pénztárca barátabb is.
Hozzávalók:
- Burgonya 600 g
- Alma 400 g
- Trappista sajt 100 g
- Vöröshagyma 50 g
- Citromlé 3 evőkanál
- Napraforgóolaj 1 evőkanál
- Mustár 1 kávéskanál
- Só, fehér bors ízlés szerint
Elkészítés:
A megtisztított burgonyát héjában megfőzzük, a megfőzött almát kis kockákra vágjuk, a vöröshagymát lereszeljük. A karikákra vágott burgonyát, almát, vöröshagymát összekeverjük, és leöntjük a citromléből, olajból, mustárból, sóból, készített salátaöntettel.
A végén keverjük össze a kis kockákra vágott sajttal. Lehűtve fogyasszuk. Díszíthetjük friss zöldpetrezselyemmel vagy bazsalikommal.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat!
(KamaszPanasz)