Hírek

#vásárlás
2012.10.07.

Felelősen még élvezetesebb a vásárlás – 1.rész

Téged is gyakran küld el édesanyád a boltba? Hogyan vásárolsz ilyenkor? Milyenek a vásárlási szokásaid? A legtöbb ember ész nélkül vásárol a hipermarketekben, s közben nem is gondol arra, hogy mennyit árthat ezzel a környezetének.

#hasmenés
2012.10.07.

Hasmenés - Mikor forduljunk orvoshoz?

Számtalan oka lehet annak, ha a kellemetlen hasmenéssel kell megküzdenünk. Mitől alakulhat ki, mit ajánlatos ilyenkor enni, inni, mikor kell orvoshoz fordulni? Ezekre a kérdésekre válaszol dr. Hidvégi Edit, a Budai Allergiaközpont gyermekorvosa, gasztroenterológus.

#aradi 13 vértanú
2012.10.06.

Tegnap hősök kellettek, ma mártírok - Kik voltak az aradi vértanúk?

Az aradi vértanúk azok a magyar honvédtisztek voltak, akiket a szabadságharc bukása után az 1848–49-es szabadságharcban játszott szerepük miatt Aradon végeztek ki. Bár az Aradon kivégzett honvédtisztek száma tizenhat, a nemzeti emlékezet mégis elsősorban az 1849. október 6-án kivégzett tizenhárom honvédtisztet nevezi így, gyakran használva a tizenhárom aradi vértanú, illetve az aradi tizenhármak elnevezést is.

#kutya
2012.10.04.

Hogyan neveljünk kölyökkutyát?

Édes kis szőrpamacs csillogó gombszemekkel és sok-sok szeretettel - ilyen egy igazi kölyökkutya, akinek sok törődésre és gondoskodásra van szüksége. Mindezt Te is megadhatod neki. Ha kiskutyát szeretnél, jó, ha tisztában vagy a kutyatartás és ápolás alapszabályaival. Ma van az Állatok Világnapja!

#kötelező olvasmány
2012.10.02.

Kötelező olvasmányok: emlékszel?

Elolvastad nyáron a kötelező olvasmányokat? Emlékszel még arra, hogy mi történik bennük? Vészesen közeleg a számonkérés és ellenőrzés időszaka. Segítünk felkészülni.

#zene
2012.10.01.

Egy hét zene nélkül

Az elmúlt héten arra vállalkoztam, hogy kibírom zene nélkül egy teljes hétig, hogy kiderüljön, mennyire fontos szerepet játszik a zene az életünkben. Október 1-je a Zene Világnapja.

#palackozott tea
2012.09.30.

Palackozott tea: egészséges vagy csak felkapott?

A palackozott teában az otthon főzöttel ellentétben nagyon kevés a polifenol, állítják a kutatók. Nagyon divatos az egészségtudatos emberek körében, de nincs annyi pozitív hatása, mint gondolják. Egészségesnek titulálják, mert polifenolokat, antioxidánsokat tartalmaz, amelyek segíthetnek kivédeni számos betegséget, köztük a rákos megbetegedéseket.

#siket
2012.09.30.

Röntgenlátás? A siketeknek szuper képességeik vannak!

Szuper? Komolyan?! Amikor a szuperre gondolunk, akkor egy S betűvel a mellkasán röpködő férfi jut az eszünkbe, és nem a röntgenlátás. Marlee Matlin átlát a falakon? Nem. Ám valószínűleg jobban lát, mint azok, akik jól hallanak.

#sport
2012.09.29.

Hogyan biciklizzünk biztonságosan? - Videó

Biciklizni nem csak annyit tesz, hogy megtanulunk tekerni vele - a közlekdési szabályok ismerete legalább annyira fontos. A KamaszPanasz Palágyi Istvánt, az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottságának vezető főtanácsosát kérdezte a biztonságos kerékpározásról.

#progéria
2012.09.28.

Progéria: kamasz lélek idős testben

A progéria (más néven Hutchinson-Gilford szindróma) tünetei gyermekkorban jelentkeznek. A legszembetűnőbb változás, hogy a kis betegek a normálisnál sokkal gyorsabban öregszenek. A progériás gyerekek vonásai a felnőtt, vagy idős emberekére hasonlítanak, az öregedés általános tüneteivel együtt.

#Charlotte Bronte
2012.09.27.

A történelem 10 legbefolyásosabb nője

A listán szereplő hölgyek nemcsak szépségük, hanem történelmi jelentőségük, a korukban élő férfiakra gyakorolt hatásuk alapján lettek rangsorolva. Csak már nem élő személyek kerülhettek a listára, hogy a történelmi kategóriába illőek legyenek.

#só
2012.09.23.

Tudtad? A só természetes hangulatfokozó

Annak ellenére, hogy pontosan tisztában vagyunk azzal, mennyire sok veszélye van a túlzott sófogyasztásnak az egészségünkre, újra és újra túlsózzuk ételeinket. Kutatók szerint ennek okát a só természetes hangulatfokozó hatásában kell keresni.

#túlsúly
2012.09.19.

Tiniknél is szívproblémát okoz a túlsúly

Régebben még csak "amerikai betegségnek" tekintették a túlsúlyt, ám manapság sajnos egyre ijesztőbb számban mind több fiatal felnőtt, illetve kamasz válik előbb elhízottá, majd túlsúlyossá hazánkban is. Az egészségtelen életmód, a helytelen táplálkozás és a rendszeres testmozgás hiánya okolható leginkább a jelenségért.

#tibeti sós tea
2012.09.16.

Furcsa ételek, rejtélyek

Hallottál már a tibeti sós teáról? Ismered a maják csokireceptjét? Ha a válaszod nem, itt olvashatsz róluk és egyéb furcsaságokról.