Hírek

#siket
2012.06.23.

Interjú egy siket lánnyal: „A tánc adta vissza a hitemet”

A 16 éves Márföldi Bea szeptembertől a nyíregyházi Művészeti Középiskola és Kollégium tanulója lesz a táncművészeti tagozaton, színházi táncot, valamint kortárs és modern táncot tanulhat öt évig. Ő lesz a legfiatalabb az osztályban, de van még egy különbség közte és a többi tanuló között.

#kampány
2012.06.22.

Janicsák Veca: én is szeretnék a lehető legjobban kinézni

Az „Ez zsír!” kampány a tudatos életvitelre és az egészségmegőrzésre ösztönöz, ezt hirdeti Janicsák Veca énekesnő is a kampány arcaként. A programban való részvétel és az alkalmazások letöltése is ingyenes. Te csatlakoztál már?

#cukorbetegség
2012.06.21.

Ha túl magas a vércukorszinted (2. rész)

A magas vércukorszint kezeléséhez elsősorban a kiváltó okot kell megszüntetni. Az orvosod személyre szabott tanácsokkal lát majd el, hogy hogyan tartsd a vércukorszintedet az egészséges értéken belül, de itt van néhány mód arra, hogy megfelelően kezeld a magas vércukorszint gyakori kiváltó okait.

#vegyszer
2012.06.21.

Rebeka újabb kísérlete: egy hét vegyszermentesen

Vajon mennyi vegyszert és káros anyagot viszünk be a szervezetünkbe nap mint nap? Nemcsak a feldolgozott élelmiszerekkel, vagy a dohányzás által, hanem bizony a kozmetikumaink, napi tisztálkodáshoz használt kencéink is tömérdek ilyet tartalmaznak. Rebeka most ezen próbál meg változtatni.

#fagyi
2012.06.20.

Fagyi-diétával az epilepszia ellen?

Mindennap fagyi - ez a diéta bármely gyerek számára úgy hangzik, mint egy álom, de a 9 éves Lucy Murphy számára létfontosságú, hiszen ezzel a diétával próbálják meg kontrollálni súlyos epilepsziáját.

#melanoma
2012.06.19.

Létezik biztonságos barnulás? Még nem.

Szakértők szerint a 25 és 29 év közötti fiatalok körében előforduló leggyakoribb rákfajta a melanoma, a 15-19 évesek között pedig a második leggyakrabban előforduló ráktípus.

#ételallergia
2012.06.17.

Az ételallergia tünetei az életkorral változnak

Az ételallergiások legnagyobb számban a csecsemők és kisgyerekek közül kerülnek ki. Sok esetben mire óvodába kerülnek, elmúlnak a panaszaik. Ha mégsem így történne, az egyes életszakaszokban más-más tünetek jelentkezhetnek.

100 ötlet a nyári szünidőre
#nyár
2012.06.17.

100 ötlet a nyári szünidőre

Végre elékrezett várva várt jutalom, a megérdemelt pihenés időszaka. Tudod már, hogy mivel töltöd a szabadidődet? Még nem? Íme, 100 ötlet, amivel feldobhatod a szünidőt!

#vezetés
2012.06.16.

Az anyukám vezetés közben SMS-ezik. Hogyan szoktathatom le róla?

„Mit csináljak, ha már kértem az anyukámat, hogy hagyja abba a vezetés közbeni SMS-ezést és világossá tettem a számára, hogy a barátaim és én rosszul érezzük magunkat emiatt. De még mindig aggódok, hogy ugyanúgy csinálja, amikor nem ülök mellette a kocsiban.”

#tisza-völgy
2012.06.15.

A fenntarthatóságról tanult Pataki Zita a Tisza-völgyében

Kötélhídról csobbanás, kenyérlángos-sütés, kincskeresés, a Tiszavölgy Kalandtúra saját lekvárjának elkészítése, drótkötélen átcsusszanás a Túr fölött, evezés ladikkal, íjászkodás, kecskefejés és kecskesajt-kóstolás – ilyen, és sok más ehhez hasonló kalandok várt az ingyenes Tiszavölgy Kalandtúra résztvevőire, akik az izgalmak mellett sok új ismeretet is szereztek a fenntartható életmódról.

#olimpikon
2012.06.13.

A sport pszichológiája

Mindössze két pszichológus utazik a több mint 120 fős olimpiai csapattal a londoni ötkarikás játékokra – tudta meg a WEBBeteg. A sportolók lelki felkészültsége alapján azonban a szakemberek nem aggódnak.