Hírek

#gyermekmunka
2012.06.12.

Küzdelem a gyermekmunka ellen

Bányák, rizsföldek, sötét varróüzemek, vegyszer-gyárak. Helyek a világon, ahol gyermekek milliói végeznek olyan munkát, ami veszélyezteti egészségüket, tanulási lehetőségeiket, alapvető jogaikat.

#Soma
2012.06.12.

Soma: meg kell találni a könyvek ritmusát

Az a legjobb érzés, amikor nem akarjuk letenni a könyvet, mert annyira elvarázsol bennünket, ráadásul fejlődik a fantáziánk, mi képzeljük el a főhőst, a mi világunk lesz – nyilatkozta a KamaszPanasznak Soma Mamagésa a 83. Ünnepi Könyvhét egyik előadása után.

#sport
2012.06.11.

Rebeka kipróbálta: egy hét a sport nevében

Múlt héten Rebeka egy kis életmódváltásra vállalkozott, és eldöntötte, hogy egy héten keresztül minden nap egy órát valamilyen sporttal tölt. Lássuk, hogyan alakul a kísérlete!

#láb
2012.06.09.

A kényelmetlen cipő következményei

A bütyök, a tyúkszem, a benőtt köröm vagy a lábgombásodás okoz neked fájdalmat, kellemetlenséget? Cikkünkből megtudhatod, hogy mit tehetsz a gyógyulásért.

#hangágyú
2012.06.08.

Hangágyú a foci Eb-n

A szurkolók barátságtalan fogattatásban részesülnek a 2012-es Eb-n. A lengyel rendőrség átmeneti süketséget okozó hangágyúkkal készül a huligánok ellen. A fülhasogató szerkezet teherautókra kerül, ugyanis a rendőrfőnökök zéró toleranciát hirdettek a futballhuligánok ellen a foci Eb-n.

#stressz
2012.06.08.

Hogyan kezeld tiniként biztonságosan a stresszt?

Túlterhelt vagy? Fáradt és ideges? Frusztráltnak érzed magad és nem tudod, hogy mit kezdj a dühöddel? Állandóan ideges vagy, ha vizsgázol, vagy ha autót kell vezetned? Elégedetlen vagy a családoddal, a tanulmányi eredményeddel, utálod, vagy sérelem van benned az egyik barátod iránt?

#elhízás
2012.06.07.

Fogyókúra: van, amikor muszáj

Az elhízottság betegség, ami a népesség nagy részét érinti. Nem csak a felnőttek és az idősek, hanem a fiatalok is szenvednek tőle.

#egyetemista
2012.06.07.

Egyetemista lennél Amerikában? Nem álom!

Az amerikai álom igenis valóra válhat, ugyanis neked is van lehetőséged arra, hogy az Egyesült Államokban tanulj! Sokan nem tudnak róla, mások pedig a tévhitek miatt félnek még csak álmodni is erről. A cikkben ezeket a tévhiteket szeretném eloszlatni, illetve pár információval szolgálni az amerikai egyetemekről!

#segítségnyújtási technikák
2012.06.06.

Segélynyújtási technikák

A korábbi cikkekben ismertetett sérülések ellátásához előfordulhat, hogy speciális segélynyújtási technikákat kell alkalmazni. Ezek általában azért indokoltak, mert a sérültet gyakran tilos mozgatni, vészhelyzetben azonban előfordulhat, hogy rákényszerülünk erre a külső életveszély elhárításának érdekében. Az alábbi módszerek segítenek, hogy a sérültet a lehető legkíméletesebben mozgassuk.

#szemét
2012.06.05.

Kik és miért szedik össze mások szemetét? Videó

Kik vállalják és miért, hogy a hétvégéjüket a mások által eldobott szemét összeszedésére áldozzák? Hogyan toboroznak a szervezők még több önkéntest? A KamaszPanasz videójából megtudhatod.

#bélflóra
2012.06.05.

A bélflóra titkai: a baktériumok libikókája

Paracelsus elhíresült ismert mondása, amely szerint "a halál a bélben lakozik", mára sem veszítette el aktualitását - azzal a kiegészítéssel és felismeréssel, hogy az egészségnek, a szervezet egyensúlyának alapja és lehetősége is a belekben van. A gasztroenteorológusok, az emésztés szakavatott tudósai általában gyomor-, bél-, máj-, és hasnyálmirigy problémákra hívják fel a páciensek figyelmét, de csak ritkán hallani, hogy a bélflóra sérüléseire figyelmeztetik a beteget.