Hírek

#hamburger
2012.04.01.

A hamburger története

A hamburger kétségtelenül az egyik legnépszerűbb étel a világon. Népszerűségét az amerikai gyorsétkezdéknek köszönheti, házilag is egyszerűen elkészíthető, ennek ellenére a legtöbb ember a gyorsétkezdében fogyasztja.

#mérgezés
2012.03.31.

A kamaszokat is fenyegeti a mérgezés

A vegyi anyagok minden háztartásban megtalálhatók, így fontos, hogy már a gyermekekben is tudatosítsuk: a nagymama gyógyszere nem játék; a tisztítószerek ugyan szép színesek, ám mérgezőek. A legjobb, ha ezeket olyan helyen tároljuk, ahol a gyermekek nem férnek hozzá.

#környezetvédelem
2012.03.31.

Egy nap áram nélkül: Rebeka kipróbálta

A minap eldöntöttem (a Föld órája nevű megmozdulás által motiválva), hogy egy egész napomat áram nélkül fogom tölteni. Te belegondoltál, hogy mi mindent használsz nap mint nap, anélkül, hogy eszedbe jutna, mi mennyi áramot fogyaszt? Íme, a teljesen átlagos nap, megnehezítve.

#föld órája
2012.03.30.

Bírnád egy napig áram nélkül?

Egy óra áram nélkül, még könnyen megy, de egy teljes nap tévé, internet, és világítás nélkül, már nehezebb ügy. A Föld órája kapcsán arra vállalkoztunk, hogy kipróbáljuk, milyen lenne egy tini élete áram nélkül. A tapasztalatokat szombaton olvashatjátok a KamaszPanaszon.

#edzés
2012.03.29.

A testmozgás azonnal hat a génjeinkre

Már egyetlen edzés is elég ahhoz, hogy pozitív üzenetet küldjünk a génjeinknek. A mozgással szinte azonnal aktiválunk olyan géneket, amelyek az izomtónus növelésére ösztönzik a testünket.

#allergia
2012.03.29.

A méz tényleg megakadályozza az allergiát?

Egyesek azt vallják, egy kanál méz hatására elmúlik a tüsszögés és a szipogás. De vajon mit mondanak a szakértők, segít-e a méhecskék kincse az allergián?

#vakáció
2012.03.28.

Hogyan vakációzhatsz ingyen?

Nem vagy benne biztos, hogy megengedhetsz magadnak egy vakációt vagy csak olcsón szeretnél utazni? Noha a nyár még arrébb van, az alábbi lehetőségeknél nem árt időben lépni! Olvass tovább, és böngészd át ezeket az ötleteket, melyeket követve ingyen vakációzhatsz!

#abortusz
2012.03.27.

Az abortusz tönkreteheti a kapcsolatunkat?

Nemrég a barátnőm és én elvégeztünk egy otthoni terhességi tesztet, és pozitív lett. Négy nappal később már egy klinikán ültünk, és vártuk, hogy a barátnőmet szólítsák abortuszra. A barátnőm hallani sem akart más megoldásról, csak minél hamarabb túl akart esni a dolgon.

#rák
2012.03.27.

Rák: beszélgetés a családdal és a barátokkal

A rák diagnózisa nem csak neked, de barátaidnak és családtagjaidnak is rettenetes, lesújtó lehet. Az emberek gyakran nem is tudják, hogy mit mondjanak. Valószínűleg szomorúak, aggódnak, kellemetlenül érzik magukat, és tartanak tőle, hogy még inkább nyugtalanná fognak tenni. Rettenetesen félnek attól, hogy elveszíthetnek.

#kötelező olvasmány
2012.03.26.

Ötezer oldal kötelező olvasmány

Olvasni jó, csak nem mindegy, hogy mit. A legtöbb diáknak nem azzal van a baja, hogy olvasnia kell, hanem azzal, hogy megmondják neki, hogy mit KELL. Ez így volt mindig is, azért ez ne vegye el a kedvedet a későbbi olvasástól sem. Néha az a KELL is hasznos és különös élményt nyújthat. Olvasni jó, bármit is olvasol.

#candidasis
2012.03.25.

Tehetünk a candidiasis ellen

Kellemetlen panaszokat okozhat és a nők életükben legalább egyszer átesnek rajta. A candidiasis egy gombafajta elszaporodásának következménye, amely ellen azonban lehet védekezni. A témáról dr. Demjén László, az Oxygen Medical szülész-nőgyógyásza beszélt.

#zöldség
2012.03.24.

A zöldség és a gyümölcs szépít is

A zöldségek és gyümölcsök nemcsak egészségőrök, hanem szépítenek is - "belsőleg" alkalmazva, azaz például nem uborkás bőrpakolásként értve.

#szürkehályog
2012.03.24.

Mi az a szürkehályog?

A szürkehályog egy olyan betegség, ami a szemlencsét érinti. Egy abnormális fehérjeképződés során egy olyan réteg (hegszövet) képződik a szemlencsén. Ez fokozatosan elállja a fény útját, amely a retina felé haladna, így a beteg fokozatosan elveszíti a látását. A dohányzás és az alkohol hozzájárulhat a fiatal korban történő kialakulásához.

#éhezés
2012.03.23.

Sokszínű rossz táplálkozás: hárommilliárd embert érint

Éhezés, alultápláltság, túltápláltság, mennyiségi és minőségi hibák a táplálkozásban... Az egész világra kiterjedő problémák. Milyen következményei lehetnek ennek? Hogyan hízhatnak el azok, akiknek alig van pénzük ételre?

#diákmunka
2012.03.23.

Diákmunka: egész évben jól jöhet a fizetés

Számos változással kell szembenézned, ha diákmunkát szeretnél vállalni az idén. A legfontosabb, hogy minden megkeresett forint után 16 százalékos személyi jövedelemadót kell fizetned, ezt levonják a fizetésedből.