Hírek

#különóra
2012.02.23.

Különóra: kell vagy nem? Mennyibe kerül?

A különóra hasznos dolog, ha magadtól jársz rá, ha a szüleid nyomására. Hogy ki miért áldozza fel a szabad délutánjait egy fárasztó iskolai nap után, az egyéni motiváció függvénye. Hogy ki teheti meg, hogy magántanárt fizessen, az pedig pénz kérdése.

#mozgás
2012.02.22.

A fizikailag aktívabb emberek boldogabbak

A fizikailag aktívabb emberek nagyobb lelkesedéssel néznek elébe a mindennapoknak, mint a mozgásban szegény életmódot folytató társaik - derült ki egy tanulmányból.

#köröm
2012.02.21.

Nézz a körmödre!

Majd a körmödre nézek - ismert a mondás, ami azt fejezi ki, hogy vizsgáljuk, vajon minden rendben van-e. De az sem árt, ha mi magunk nézünk olykor körmeinkre. Hogy miért? Mert a körmök árulkodnak, kézen és lábon. Sok mindenről. Tulajdonosuk ápoltságáról, gondozott megjelenéséről, és egészségéről is.

#alvás
2012.02.20.

Műtéti megoldások a horkolás kezelésére

Horkolásgátló spray, speciális párna, orrszárny tágító. Bizonyos termékek gyors megoldást ígérnek a horkolás megszüntetésére, alapos kivizsgálás nélkül azonban alkalmazásukkal akár el is fedhetjük a valódi, súlyosabb problémát. Milyen esetben jelentenek megoldást az alternatív eszközök és mikor van szükség műtétre?

#anorexia
2012.02.20.

Anorexia: Ne legyél fekete hattyú!

A karcsúság kultúrája kedvez az evészavarok kialakulásának. A soványságot az önkontroll győzelmének tekintik, a karcsúságideál pedig nagy hatást gyakorol a nőkre, Különösen igaz ez a kamaszokra. Az egyik lányból éppen a tánc hozta elő a betegséget, csak úgy látta magát szépnek és igazi táncosnak, ha 42 kilogramm.

#szülő
2012.02.19.

Nevelje sikeresen tini gyermekét! (3. rész)

A szülő viselkedése nagyon is sokat számít a gyerek szempontjából. Egyben az Ön felelőssége az, hogy megteremtse otthonában a kamasz számára megfelelő környezetet, és a jó családi hátteret biztosítson a gyerekneveléshez.

#tanár
2012.02.19.

Hogyan kezeljük a tanárok szeszélyeit?

Minden iskolában van legalább egy-két olyan tanár, akinek megvannak a saját kis módszerei, amik eltérnek a hagyományostól. És most nem a digitális tábláról beszélünk, hanem a szeszélyes tanárokról. Azokról, akik láthatóan gyűlölik a gyerekeket, pedig ők választottak olyan munkát, mely során egész nap velük kell foglalkozniuk...

#Galgóczi Gávor
2012.02.17.

Magyar tinik a YouTube űrlaboratóriumában

Hamarosan megtudjuk, hogy van-e magyar a YouTube Space Lab (Űrlaboratórium) projekt regionális győztesei között. 60 döntős várja az eredményt, köztük az ELTE Apáczai Csere János Gyakorlógimnázium tanulója Galgóczi Gábor, aki Egri Péterrel közösen pályázott.

#diéta
2012.02.16.

Antidiétával a karcsú alakért: élvezd az ízeket!

Próbáld ki, hogy egy falat ételt helyezel a szádba. Nem az a lényeges, hogy milyen ételféleséget választasz, hanem az a fontos, hogy az valamelyik kedvenced legyen: mondjuk egy nagy tál finom töltött káposzta épp jó lesz. Talán meglep, hogy éppen ezt tanácsoljuk neked, de ha tovább olvasol, minden kiderül!

#orditronic
2012.02.15.

Ha kiabálsz, egészségesebb lehetsz?

A magyar nyelvben számos olyan kifejezés van, amely arra utal, hogy a lelki feszültségtől ordítással meg lehet szabadulni. Gondoljunk itt olyanokra, mint a “boldogságtól ordítani tudna” vagy a “világba kiáltja a fájdalmát”.

#antibiotikum
2012.02.15.

Hogyan hatnak az antibiotikumok?

A vírusos megbetegedéseket nem szabad antibiotikumokkal kezelni, de a baktériumok okozta fertőzések ellen kétségtelen ezeknek a szereknek a hatékonysága.

#szülő
2012.02.15.

Nevelje sikeresen tini gyermekét! (2. rész)

Önnek, mint szülőnek körültekintően kell mérlegelnie, hogy mikor és hogyan avatkozzon bele a kamasz életébe. Mikor ésszerű közbelépni, és mikor jobb távolról figyelni, hogyan birkózik meg a gyerek az adott problémával. Ez ugyan járhat némi kihívással, fájdalommal, olykor bukással, de a tininek meg kell tanulnia felállni és továbblépni.