Hírek

#valentin-nap
2012.02.14.

Rózsaszínből zöldet Valentin-napra

A Valentin-napnak – ha jól értettem Valentin szándékát – a szeretetről (szerelemről?) kéne szólnia. Persze ez így nagyon közhelyes és semmitmondó, de éppen itt az ideje, hogy feltöltsük egy kis tartalommal.

#Faustino-nap
2012.02.14.

A szinglik a Faustino-napot ünneplik

A történet alapja, hogy az olasz szinglik megelégelték, hogy mindig háttérbe szorulnak Valentin-nap alkalmával, mert számukra ez nem épp egy örömteli nap. Így kinyilvánították a saját ünnepnapjukat és védőszentjüket.

#egyetem
2012.02.12.

Mennyit költ egy egyetemista?

Egyetemi hallgatók bevonásával készült egy felmérés arról, hogy átlagosan mennyi kiadással jár a 2012-től államilag nem támogatott egyetemi képzések elvégzése.

#serdülő
2012.02.12.

Nevelje sikeresen tini gyermekét! (1. rész)

Az első lépéshez némi erőbefektetésre és időre lesz szüksége, de ne csüggedjen, jusson eszébe, hogy minden kezdet nehéz. Segítségként némi iránymutatást adunk ehhez.

#erőszak
2012.02.11.

Az erőszak ellen a sportban

Az egyesületben, szervezett sportban résztvevő gyermekekre rengeteg veszély leselkedik, így megalázó beavatási szertartások, verés, lelki terror vagy szexuális zaklatás is akár.

#kokain
2012.02.10.

A kokain zöldhályogot okozhat?

A glaukómát ugyan az időskor jellemző betegségeként tartják számon, a fiatal drogfüggőknél sem ritka... Egy tanulmány szerint összefüggés lehet a kokain fogyasztása és a súlyos szemprobléma kialakulása között.

#fogamzásgátló implantátum
2012.02.10.

13 éves lányok kaptak fogamzásgátló implantátumot

Titokban, szüleik tudta nélkül kaptak fogamzásgátló implantátumot 13 éves lányok Nagy-Britanniában, miután a kormány néhány éve ösztönzi a tinédzserkori terhességek megelőzését.

#számítógép
2012.02.09.

Internetes játékba halt bele, 9 óra múlva vették észre

Megdöbbentő eset: egy fiatal tajvani internetező több mint kilenc órája halott volt, mire bárki is észrevette volna. A 23 éves ChenRong-yu szívroham miatt hunyt el, mivel már egyhuzamban 23 órája játszott egy internetes játékkal, a League of legends-szel.

#reflux
2012.02.09.

Szájszag és savas reflux

Ha rendszeres fogmosás mellett is kellemetlen szájszagod van, fordulj orvoshoz, mert a panaszod hátterében komoly egészségügyi probléma is állhat.

#energiaital
2012.02.07.

Miért veszélyes az energiaital a fiatalokra?

Dr. Vajda Zsolt, a Heim Pál Gyermekkórház szakorvosa válaszol a legfontosabb kérdésekre az energiaitalokkal kapcsolatban. Nem a koffein az egyetlen összetevő, mely káros lehet a szervezetre...

#Ambrus Attila
2012.02.07.

A Viszkis mint celeb: milyen hatással van a kamaszokra?

Minden életkorban fontos, de különösen a kisiskolásoknál és a kamaszoknál jelentős, hogy fel tudjanak nézni valakire. Ennél a korosztálynál erős az igény a mintakövetésre, azaz szükségük van egy olyan példaképre, akinek az erkölcsi értékrendjével, viselkedésével azonosulni tudnak.

#tánc
2012.02.06.

Hétköznapi témákról tánccal a kamaszoknak

Kamaszoknak szóló előadást mutat be a Duna Táncműhely február 9-én a Nemzeti Táncszínházban. Az Ami a szívedet nyomja a tánc nyelvén beszél a tizenéveseket foglalkoztató témákról, problémákról.