Hírek

#egyetem
2012.02.02.

Egy hétre bárki egyetemista lehet

Egy hétig kortól, végzettségtől, tanulmányi eredményektől függetlenül bárki egyetemistának érezheti magát a Szegedi Tudományegyetem kommunikáció szakán. Február 6-tól öt tanítási napon 71 kurzus óráiba hallgathatnak bele az érdeklődők - tájékoztatta Medgyesi Konstantin egyetemi oktató az MTI-t.

#internet
2012.02.01.

Internet nélkül magányosak a kamaszok

Szomorúnak és magányosnak éreznék magukat internetkapcsolat nélkül a 12 éves, vagy annál fiatalabb brit gyerekek - derült ki egy friss felmérésből.

#marsi zoltán
2012.02.01.

Marsi Zoltán

Oktatás- és egészségfejlesztési szakértő

#fogyókúra
2012.02.01.

6 dolog, amit nem szabad megtenni a fogyás érdekében

A felesleges kilók elleni küzdelem igen széles határok között mozog. Az ésszerű és egészséges étrendváltoztatásoktól kezdve a drasztikus módszereken át egészen a beteges viselkedésig bármi előfordulhat. A fogyni vágyók egyre elvetemültebb dolgokat találnak ki.

#vérnyomás
2012.01.31.

A vérnyomást mindkét karon kell mérni

A vérnyomást mindkét oldalon rutinszerűen kell ellenőrizni, mivel a bal és a jobb karon mért értékek közötti különbségek rejtett rizikótényezőkre utalnak - hangsúlyozzák az Exeteri Egyetem kutatói, akik a The Lancet című brit orvosi folyóiratban számoltak be vizsgálataikról.

#fogyás
2012.01.30.

10 kilót szeretnék fogyni nyárra!

Kedves Doktornő! 15 éves vagyok és 63 kg. Nagyon szeretnék lefogyni, csak nem tudom, hogy kezdjek hozzá. A suliban is sokan csúfolnak. Nemsokára ballagni fogok, és nagyon szeretnék legalább 53 kg-ra lefogyni.

#kígyó
2012.01.30.

Kamasszá tesz a kígyó harapása

Kevesen tudják, hogy egyes állatoknak az emberi test fölött is van „hatalmuk”. Például a Russell gödörkés arcú vipera képes egyetlen harapással visszaküldeni áldozatát a pubertáskorba.

#Laura Dekker
2012.01.29.

A világ körüli hajóút veszélyei

Óriási visszhangot váltott ki a nemzetközi sajtóban, hogy Laura Dekker, a 16 éves holland tinédzser a világ legfiatalabbjaként egyedül körbehajózta a Földet. Milyen egészségügyi kockázatai voltak ennek a kalandnak?

#gina
2012.01.27.

GHB miatt halt meg egy fiatal

Elhagyta a kórházat a másik férfi is, aki a GHB, más néven a Gina tudatmódosító szertől kapott életveszélyes mérgezést szerdán Debrecenben; rendőrségi kihallgatása csütörtök kora délután megkezdődött - közölte a rendőrség az MTI-vel.

#szamárköhögés
2012.01.27.

Szamárköhögés: védőoltással megelőzhető

A szamárköhögés (pertussis) rohamokban jelentkező, jellegzetes köhögés, amelyet a Bordetella Pertussis baktérium okoz. A betegség cseppfertőzéssel terjed. A kórokozónak nagy a fertőzőképessége. A baktérium egyetlen gazdája az ember, így ha mindenkit beoltanának a világon, a betegség teljesen eltűnne.