Hírek

#miniszter
2012.01.04.

Miniszterek diploma nélkül: elég egy érettségi a karrierhez?

Nem jellemző, de azért máshol is előfordul, hogy a kormányfő olyan politikust nevez ki miniszternek, aki soha nem járt egyetemre vagy főiskolára. Míg az Egyesült Államokban minden tárcavezetőnek van diplomája, Nagy-Britanniában már akad olyan politikus, aki csupán érettségit szerzett.

#zsír
2012.01.04.

A zsír megváltoztathatja az agyműködést

Az elhízás és a magas zsírtartalmú étrend megváltoztathatja az agyműködést, különösen a hipotalamuszt és az étvágy szabályozását - idézte amerikai kutatók megállapítását a Scientific American című ismeretterjesztő folyóirat.

#pánik
2012.01.03.

Hallucinálok a hatéves énemről

19 éves lány vagyok, és elkezdtem hallucinálni a 6 éves énemről. Arra tudom visszavezetni, hogy a terápia egyik alkalmával, amikor relaxáltam a terapeutámmal, egy rétet kellett elképzelnem a 6 éves énemmel. (Szorongás és pánikroham miatt jártam terápiára.)

#iskola
2012.01.03.

Iskolai stressz: rosszullét és hasfájás - A szakértő válaszol

Tisztelt doktornő! A vizsgaidőszak kellős közepén álló diák vagyok, nagyon lefoglalnak a vizsgák és a körülöttük zajló felhajtás, noha próbálok odafigyelni magamra, ez nem mindig jön össze. Mostanság későn ébredek, úgy, hogy fáj a hasam, és nem tudom az okát.

#dohányzás
2012.01.02.

Tilos a dohányzás a zárt légterű helyeken

Lényegében minden zárt légterű helyen tilos a dohányzás, így nem lehet rágyújtani a munkahelyeken és az éttermekben sem; csak a szabad levegőn, illetve a bejárat előtt szabad dohányozni. Ezzel együtt pénteken enyhítettek a jogszabályon, így a játékkaszinókban rá lehet majd gyújtani anélkül, hogy dohányzóhelyet jelölnének ki.

#táplálkozás
2012.01.01.

Az uniós gyerekek 20 százaléka kövér

Az Európai Unióban élő gyermekek mintegy 20 százaléka kövér, vagy elhízott. Ez súlyos egészségügyi veszélyt jelent: korán megjelenő cukorbetegséget, magas vérnyomást, az ízületek fejlődésének zavarait. Ráadásul a túlsúlyos gyerekből sokkal gyakrabban lesz kövér felnőtt, mint a súlytöbblet nélkül növekedőből.

#buli
2011.12.31.

Több tinilány kerül kórházba lerészegedés miatt, mint fiú

Jóval több tinédzser korú lány kerül rohamszerű ivászat miatt kórházba Nagy-Britanniában, mint hasonló korú fiú - idézte a brit közegészségügyi miniszter, Anne Milton közlését a The Daily Telegraph című napilap online kiadása.

#főiskola
2011.12.30.

Ilyen lesz a felsőoktatás

Az Országgyűlés pénteken elfogadta az új felsőoktatási törvényt, eszerint magyar állami ösztöndíjjal, részösztöndíjjal, és önköltséges formában folytathatják a jövőben tanulmányaikat a felsőoktatási hallgatók. A törvény melléklete a jelenlegi állapotnak megfelelően állami, egyházi és magán egyetemeket és főiskolákat rögzít.

#biztonság
2011.12.29.

Biztonságosabb szex, biztonságosabb technológia

Először is egy kicsit menjünk vissza szüleink korába. Nos, az ő idejükben korántsem volt annyi kommunikációs eszköz, mint amennyi a mai fiatalok rendelkezésére áll. Szüleink közösségi élete nagy vonalakban a személyes beszélgetésekből és a szülők vezetékes telefonjáról titokban indított hívásokból állt.

#anyaság
2011.12.29.

Milyen valójában anyának lenni? (2. rész)

Gyakran megbélyegzik azokat, akik fiatalon válnak szülővé, és ez néha megnehezítheti az életüket. Gerda számára az egyik legrosszabb dolog tinédzserkorú anyaként, hogy el kell viselnie az emberek negatív reakcióit.

#elhízás
2011.12.28.

Iskola, ahol naponta van testedzés és a tanárok lépészámlálót hordanak

Az ötévesek hip-hop táncot lejtenek az ábécére. A harmadikosok geometriai formákba hajladozva tanulják a matematikát, míg az ötödikesek kalóriaszámítással. Mindenki minden nap megfordul a tornateremben egy amerikai elemi iskolában, amelynek oktatói nagy feladatot vállaltak fel: megpróbálják visszafordítani az elhízást.

#Creutzfeldt-Jakob kór
2011.12.28.

Top 10 dolog, amit a suliban is taníthatnának (3. rész)

A Creutzfeldt–Jakob betegség (CJD) egy degeneratív fertőző agyi elváltozás, ami gyógyíthatatlan és halálos. A CJD-re gyakran utalnak kergemarhakórként, mert a szarvasmarhák szivacsos agyvelő elfajulásáról (Bovina Spongiformis Encephalopathia) úgy gondolják, hogy az embert is megbetegíti.

#nyelvvizsga
2011.12.26.

Diploma nyelvvizsga nélkül: nem csitul a vita

Hetek óta tart a vita a hároméves "nyelvvizsga-amnesztiáról", és még közel sincs vége: a nemzetierőforrás-miniszter szerdán nyújtott be egy újabb módosítót, amely alapján csak azok a végzett hallgatók kapnák meg nyelvvizsga nélkül a diplomát, akik az egyetemek-főiskolák saját, belső nyelvi vizsgáját leteszik.