Hírek

#allergia
2011.11.11.

Allergia az edzésre: halál a futópadon

Az elliptikus gépen való megterheléstől hányingered van? Volt már olyan érzésed, hogy ha még egy percet töltesz a futópadon, véged? Talán ez az egész nem csak képzelgés... Néhány ember valóban allergiás a testedzésre, és egy izzasztó edzésbe bele is halhatnak.

#úszás
2011.11.11.

A szülők bevezetnék a kötelező úszást

A Magyarországi Szülők Országos Egyesülete szerint be kellene vezetni az úszásoktatási normatívát a közoktatásban, s a szervezet öt évre visszamenőleg megnézné, mire használták fel az önkormányzati iskolák a mindennapos testedzésre biztosított finanszírozott időkeretet.

#health 2.0
2011.11.10.

Magyar volt a legfiatalabb résztvevő a berlini Health 2.0 konferencián

Második alkalommal rendezték meg november elején az európai szintű Health 2.0 elnevezésű egészségügyi szakmai konferenciát. A kétnapos eseményen Berlinben a legújabb és legjobb egészségügyi online technikákat és e téren szerzett tapasztalataikat osztották meg az európai országok képviselői egymással.

#szója
2011.11.10.

A szója szerepe az egészséges táplálkozásban

Talán már hallottál a szójatartalmú ételekről a tévében. Azt is hallhattad, hogy a szója megelőzi a betegségeket, csakúgy, mint a rákot vagy a szívrohamot. Tehát mi is a szója, és hogyan érdemes fogyasztani?

#sport
2011.11.09.

Kik az interszexuálisok?

Vannak fiúk és vannak lányok, egyértelmű, nemde? Hát, nem biztos... Ugyanis vannak, akik női és férfi nemi jelleggel is rendelkeznek. Ők az interszexuálisok.

#amfetamin
2011.11.09.

Maradandó változást okoz az amfetamin az agyban

Az amfetamin használata állatkísérletekben neurobiológiai kiegyensúlyozatlanságot okozott és növelte a kockázatvállaló viselkedés valószínűségét - idézte kanadai kutatók megállapítását a ScienceDaily című ismeretterjesztő portál.

#túlsúly
2011.11.09.

Az elhízott tinik rosszabbak

Egy új tanulmány szerint azokra a tizenévesekre, akik túlsúlyosak vagy elhízottak, sokkal jobban jellemző a helytelen viselkedés (dohányzás, felelőtlen szexuális élet), mint a normál testsúlyú társaikra.

#akne
2011.11.09.

Az akné lelki hatása: van, aki öngyilkos akar lenni

Volt már nagy pattanás az álladon vagy a homlokodon? Majdnem mindenkinek volt, különösen az aknéra hajlamos tinédzser években. Igazából valószínűleg senki sem veszi észre azt a kis vörös pöttyöt, de számodra olyan, mintha egy nagy neon jel lenne a fejeden, és azt üzenné: IDE NÉZZ!

#tankolás
2011.11.08.

Alternatív tankolás: a pénztárcának is jót tesz?

Manapság már egyre több és több autó „fut” az utakon. Aki teheti, kocsival jár-kel mindenfelé, hiszen gyors és kényelmes. A megnövekedett autóhasználattal azonban a levegőbe jutó káros anyag mennyisége is jelentősen emelkedett. Mit tehetünk ez ellen? Néhány hasznos tanács segítségével te is közlekedhetsz környezetbarát módon.

#suli
2011.11.07.

Benyújtották az új köznevelési törvényt

Benyújtotta szombaton a nemzeti erőforrás miniszter az új köznevelési törvényről szóló javaslatot az Országgyűlésnek, a 104 oldalas dokumentum többi között rögzíti, hogy a tanév végén legalább hatvannapos nyári szünetet kell biztosítani, a tankötelezettség 16 éves korig tart, és tartalmazza a pedagógus-életpályamodellben elérhető fokozatokat. A modell 2013. szeptember 1-én léphet életbe.

#szerelem
2011.11.07.

Szerelmi tanácsok tiniknek

Minden alkalommal, amikor meglátod ŐT, elkezd kalapálni a szíved, izzad a tenyered, elvörösödik az arcod? Ez bizony szerelem. Ilyenkor a fiatalok képesek „megörülni”. A „rózsaszín köd” leereszkedik rájuk. Csak ŐT látják, mindenhol.