Hírek

#szex
2011.10.24.

Szexről beszélni a szülőkkel?

Mindenki életében eljön az a pillanat, amikor úgy érzi, hogy érett a szexre. Közlésedre, mely szerint szexuális kapcsolatba szeretnél lépni barátoddal/barátnőddel, szüleid reakciója sokféle lehet, ezért nem mindegy hogyan beszéled ezt meg velük.

#Rapunzel-szindróma
2011.10.23.

Rapunzel-szindróma: a hajevés veszélyei

Mikor Chandan Baria alhasi fájdalmakkal került a sebészetre, még az orvosok sem sejtették, hogy hamarosan egy több, mint 1 kg-os, 50 cm-es hajcsomót fognak kioperálni belőle. A 13 éves lány trichotillomániában szenved, mely lényege, hogy a beteg leküzdhetetlen kényszert érez arra, hogy a hajszálait kihúzza, majd megegye.

#fiú
2011.10.22.

A fiúk és a smink

Sokan azt gondolják, hogy a smink csak a lányoknak való. De ez a hozzáállás szépen lassan változni kezd. A Fall out Boy és a My Chemical Romance sem az első banda volt, ahol fiúk sminket viseltek. Így hát bele kell törődni, változik a világ.

#facebook
2011.10.22.

A netes arculatod és annak megóvása

Mára a legtöbb tini átvándorolt a Myspace-ről a Facebookra, mivel utóbbit jobbnak és biztonságosabbnak tartják. A valóság viszont az, hogy semmi sem teljesen biztonságos az interneten...

#szex
2011.10.21.

A meleg srácok egészségügyi kockázatai

A meleg férfiak számára fontos az elővigyázatosság, nem csak a szexuális úton terjedő betegségekkel, de a depresszióval és más egészségügyi kockázatokkal is számolniuk kell. Valamint az általános egészségi állapotuk karbantartásáról sem szabad megfeledkezniük.

#abortusz
2011.10.18.

Ne ess pánikba: az abortuszmentes Magyarországért

A Magyar Család és Nővédelmi Tudományos Társaság (MCSNTT) tovább folytatja a „Ne ess pánikba” elnevezésű ismeretterjesztési kampányát, amelynek célja a fogamzásgátlással kapcsolatos tájékozottság növelése és ez által a nem kívánt terhességek számának csökkentése.

#tanár
2011.10.17.

Egy tanárnak bármit lehet…

Bizonyára mindenkinek voltak vagy vannak olyan tanárok az életében, akiket szeretett, és akiket nem. Néha az osztály véleménye megoszlik egy-egy tanárról, de van, amikor egytől egyig mindenki ugyanazt érzi.

#zaklatás
2011.10.15.

Mit tehetsz, ha zaklatnak?

Több dolgot is tehetsz, hogyha zaklatás áldozata vagy. A különböző stratégiák különböző szituációk esetében eredményesek. Ezeket kipróbálhatod és kidolgozhatod egyedül is, ám akkor, ha a zaklatás nem marad abba, érdemes lehet valaki más tanácsát kérni. Ne félj elmondani másnak, hogy mi is történik veled, hiszen segíthetnek neked!

#szex
2011.10.15.

Egyre több fiatal szexel védekezés nélkül

Egy több országot is végigkérdező kutatás eredményei szerint a világon egyre több fiatal szexel védekezés nélkül, és nagyon keveset tudnak a hatékony fogamzásgátlásról.

#járvány
2011.10.14.

Járvány a moziban: valósággá válhat?

A tudósok szerint akár a mozivásznon látottakhoz hasonló események is bekövetkezhetnek, azonban a filmek rendszerint erősen túlzóak a látványvilágot illetően. Ez a minél nagyobb drámai hatás eléréséért van így.

#plasztika
2011.10.12.

A 13 éves lányom mellplasztikát akar

Az én szépséges, 13 éves lányom meg van győződve arról, hogy az egyik melle nagyobb, mint a másik. Hiába hajtogatom neki folyamatosan, hogy ez teljesen normális, még fejlődésben van, és majd idővel változik a teste.

#pesszimizmus
2011.10.11.

Pesszimista országban élünk

A helyzet változatlan - mondja kissé rezignáltan Kurimay Tamás, a Szent János Kórház pszichiátriai osztályának vezető főorvosa, a Magyar Pszichiátriai Társaság elnöke. A rövid és tömör megállapítás arra vonatkozik, hogy egy évvel ezelőtt uniós felmérés készült Európa 27 országának lelki állapotáról, lelki egészségéről.