Hírek

#borotva
2011.10.09.

Férfiak a tükör előtt

Míg nagyapáink tisztasági csomagja mindössze egy szappanból és borotválkozó készletből állt, a mai világ megköveteli a fiúktól is, hogy odafigyeljenek magukra és ápoltak legyenek.

#főzés
2011.10.08.

Tud magára főzni a gyermekem?

Egy tinilány édesanyjaként, gyermekem utolsó középiskolai éveiben rengeteg kérdés foglalkoztat, sok álmatlan éjszakát okozva. Bejut az egyetemre? Ki tudjuk majd fizetni? Boldogul majd egyedül? És mi is nélküle?

#wifi
2011.10.07.

A klímaváltozás kiütheti a wi-fit?

Tudom, ez prédikálásnak hangzik, és már belefáradtatok a klímaváltozási felhívásokba, de szerintem ez érdekelni fog titeket: az egyre csak melegedő Földön az emberek által kibocsájtott üvegházhatást okozó gázok befolyásolhatják majd a wi-fi jeleket.

#iPhone
2011.10.06.

7 iPhone alkalmazás, ami életet menthet

A mobiltechnika rohamos fejlődése számos új lehetőséget hordoz magában. Bár ezek a szolgáltatások nálunk még nem igazán elérhetőek, elterjedésük nagy valószínűséggel nem sokáig várat magára. Íme, néhány példa, ismerkedj meg velük!

#szakértő válaszol
2011.10.06.

Szexről és lelki problémákról kérdeznek a tinik az interneten

Az intim témák, a szex és az önbizalomhiánnyal összefüggő lelki problémák azok a cikis témák, amikről a tinik inkább interneten kérdeznek – derült ki abból az elemzésből, amelyet a Kamaszpanasz.hu internetes portál orvos és pszichológus szakértőinek válaszai alapján készítettek a szerkesztők.

#fogyókúra
2011.10.05.

Mi a baj a fogyókúrával?

Alig eszel, mégsem fogysz? Esetleg még többet is mutat a mérleg a hosszú önsanyargatás után, mint azelőtt? A fogyókúrák 95 százaléka azért nem sikeres, mert a diéta lassítja az anyagcserét. Ráadásul kalóriaszegény étrend mellett a szervezeted az energiát hasznosító izmokat is lebontja, de a diéta után csak a zsírt építi vissza.

#amenorrhea
2011.10.04.

Még nem jött meg a menstruációd? - Az amenorrhea lehetséges okai

A legtöbb lány tizenhat éves korában kezd menstruálni. A primer amenorrhea azokra a nőkre vonatkozik, akiknek még nem volt meg az első menstruációjuk tizenhat éves korukra. A primer amenorrheának számtalan oka lehet. Általában egyébként fizikai vizsgálatokkal és néhány speciális teszttel meghatározható, hogy mi az oka annak, ha egy tinédzser lány vagy fiatal nő még nem kezdett el menstruálni.

#állatorvos
2011.10.04.

Az állatorvosnál

El kell vinned kedvencedet az állatorvoshoz, de nem tudod, hogyan? Itt a segítség!

#Pécsi Ifjúsági Lelkisegély Szolgálat
2011.10.03.

Van, aki meghallgat

Vannak napok, amikor magányosnak érzed magad, amikor nem figyelnek Rád? Ha nincs senki, akivel beszélgethetnél a gondjaidról, vagy nem szeretnéd elmondani a közvetlen környezetednek a problémáidat, egy telefonos lelkisegély szolgálatnál rád figyel egy hang, és segít, hogy megtaláld a megoldást.

#kutyapiszok
2011.10.01.

Rágódás a kutyagumin

Természetesen minden állat piszkít, de legtöbbjük egy olyan ökorendszerben teszi ezt, ami tudja, mit kell tennie vele. Kutyák és városi utcák? Nem igazán férnek össze...

#tanulás
2011.10.01.

Készülj fel a külföldön tanulásra!

Éppen arra készülsz, hogy életed egy nagyon izgalmas kalandjába vágj – egy idegen országban való tanulásra? Persze mielőtt beleugrasz az új életedbe, még rengeteg dolgot kell otthon megtenned. Papírmunka, betegbiztosítások, orvosi papírok, és még rengeteg minden lehet a listádon, amit mi a következőkben fogunk kivesézni.