Hírek

#szex
2011.09.04.

A szex vajon mi?

Valószínűleg ezen most nevetsz, mert hát ki ne tudná, hogy mit jelent ez a szó? Pedig Bill Clinton váltig állította, hogy nem volt szexuális kapcsolata Monica Lewinsky-vel, és egyesek szerint igazat mondott. Mert vannak, akik úgy vélik: az orális szex nem szex.

#randidrog
2011.09.03.

Nemi erőszak randidroggal

Teljes nevén gamma-hidroxi-butirát vegyülete, ismertebb nevén a GINA, egyre jobban kezd elterjedni hazánkban. Folyékony ecstasyként is emlegetik.

#rasszizmus
2011.09.01.

Kultúrák közötti különbségek

Megismerkedsz valakivel, akinek más a bőrszíne, kultúrája, szokása, vallása. A XXI. században ez nem kéne, hogy problémát jelentsen, de mégis, vannak olyan szülök, akik nem nézik jó szemmel az ilyen kapcsolatot.

#gyermekvédelem
2011.09.01.

Gyermekvédelmi központok

Bajban vagy, de nem tudod, kihez fordulj segítségért? Az alábbi listából válaszd ki a hozzád legközelebbi gyermekvédelmi központot, és vedd föl velük a kapcsolatot!

#egyetem
2011.08.31.

Koponya akciósan: a legdrágább szakok a felsőoktatásban

Míg az orvostanhallgatóknak és a leendő építészeknek akár százezer forintjukba is kerülhet az első félév, más képzési területeken már néhány ezer forintból meg lehet úszni az első szemesztert. Az Eduline utánajárt, mennyibe kerül a gólyáknak a tanévkezdés.

#stressz
2011.08.30.

No stressz, no infarktus!

A tini évek egyelőek a megpróbáltatásokkal és az állandó érzelmi hullámokkal. Ez persze valamilyen szinten normális, hiszen az ember ebben a korban változik szinte a legtöbbet. A túl sok stressz azonban nagy veszélyekkel jár!

#bogár
2011.08.30.

Rovarevés, a legújabb őrület

Bogaras falatkák, avagy készen áll a világ a szójás lisztkukac ízélményére? Állítólag a leghasznosabb fehérjeforrásunk lehet a megszokott hús mellett...

#felvételi
2011.08.29.

Pótfelvételi: ponthatárok hétfő este

Ma hirdetik ki a felsőoktatási pótfelvételi ponthatárait; az eljárásban csaknem 13 ezren adtak be kérelmet. A ponthatárokat a www.felvi.hu oldalon teszik közzé.

#kémkedés
2011.08.28.

Figyelni foglak, avagy a zaklatókról

Az, aki zaklatja a barátját vagy barátnőjét (vagy az exét), általában kisajátító és korlátozó személyiség. A zaklatáshoz tartozik valakinek a követése, üzenetekkel bombázása telefonon vagy online, és az illető szándékos megfélemlítése.

#szerelem
2011.08.27.

Azt hiszed, szerelem? Pedig nem az!

A szerelem trükkös érzés. Ráadásul vannak olyan érzelmek, amelyek majdnem olyanok, mint a szerelem, de valójában nem sok közük van hozzá. Az igazi szerelemhez ugyanis idő kell, és nem biztos, hogy egy este alatt kialakul. Ezért most összegyűjtöttük a három leggyakoribb olyan érzést, amelyre a legtöbb ember azt hiszi, hogy szerelem, pedig nem az!

#kollégium
2011.08.26.

Használati utasítás kollégistáknak szobatársakhoz

A legtöbb bukott szobatársi kapcsolat oka a kommunikáció, vagy éppen annak hiánya. Akár egy totál idegennel, akár a legjobb barátoddal „bútorozol össze”, a legjobb, ha egyből lefektettek pár alapvető szabályt, hogy elkerüljétek a lehetséges jövőbeli konfliktusokat. És egy pillanatig se hidd azt, hogy csak mert a legjobb barátoddal költöztél össze, kivételt jelentetek ez alól.

#anya
2011.08.26.

Túlságosan aggódik az anyukád?

Az anyukád meg akarja mondani, hogyan éld az életedet? Vagy minden döntésedet ellenőrzi? Nem kell aggódnod, továbbra is élvezheted a kedves tulajdonságait, ha megtanulod, hogy kezeld a kevésbé kellemeseket.

#randi
2011.08.25.

10 tipp, hogy jól sikerüljön az első randi

A legtöbb ember számára az első randi általában kellemetlen esemény, telis-tele bizonytalansággal, kétségekkel és elvárásokkal. Hogy te ne tartozz ezek közé az emberek közé, olvasd el útmutatónkat, melyet neked készítettünk azért, hogy az első randin minden jól menjen és, hogy biztosan pozitív benyomást kelts!

#főiskola
2011.08.25.

Tippek, tanácsok kezdő főiskolásoknak (2. rész)

Jó dolog felkészültnek lenni, ha betegség ér, de mennyivel jobb, ha egyáltalán nem is leszel beteg? Olyan apró dolgok, mint a rendszeres kézmosás is már rengeteg baktériumtól szabadíthat meg! Gondolj csak bele. A közös számítógép, a zuhanyzó, a szállás és az egyéb helyek, ahol szinte nap mint nap – közvetve ugyan – de érintkeztek.