Hírek

#videójáték
2010.12.17.

Videójáték függés

Egy kutatás eredménye szerint a videójátékot használó fiatalok közel 9 százaléka függő. Ezek a gyerekek nem csak sokat játszanak, hanem a játékhoz való viszonyuk károsan befolyásolja az iskolai teljesítményüket, a családjukkal és barátaikkal való viszonyukat, és komoly betegségekhez, viselkedési zavarokhoz vezethet.

#hulladék
2010.12.17.

Mit kezdjünk az elektronikai hulladékkal?

Több mint 5500 gyűjtőponton a lakosság térítésmentesen adhatja le feleslegessé vált elektromos eszközeit. 2010-ben az elektronikai hulladékok egyharmada kerül csupán visszagyűjtésre.

#karácsony
2010.12.17.

5 tipp, hogy az ünnepekre is egészséges maradj!

Anya a stresszt piheni ki, a gyerekek az utolsó sütin veszekednek, a nagybácsi felköhög, mielőtt ünnepélyesen felszeletelné a pulykát, és a legjobb barátod éppen sms-ekkel bombáz.

#szex
2010.12.16.

Fejfájás orgazmus közben

100 emberből egy tapasztal orgazmus közbeni fejfájást, s férfiak esetében háromszor gyakrabban jelentkezik a tünet, mint nőknél.

#mobiltelefon
2010.12.15.

Mobiltelefon-könyök: A legújabb modern betegség

Előfordult már „Nintendo-hüvelykujj”, majd „Gitár-csukló”. A legújabb szindróma pedig a „mobiltelefon-könyök”. Az orvosi nyelven könyök alagút szindrómaként ismert „mobiltelefon-könyök” zsibbadást, bizsergést és fájdalmat okoz az alkarban és a kézben, a singcsonti idegek összenyomódása következtében.

#életszemlélet
2010.12.15.

A pozitív életszemlélet hátrányai

Neked is eleged van azokból a mézes-mázosan mosolygó tanácsadókból, akik szerint ahhoz, hogy jól érezd magad és sikeres legyél, semmi mást nem kell tenned, mint folyamatosan pozitívan gondolkodni?

#zsír
2010.12.14.

7 dolog, amit nem tudtál a zsírról

A háj olyan dolog, amit legtöbbünk nem szívesen hall rendszeresen, különösen, ha saját testünkről van szó. A hájat a növekvő sörhashoz, szűkülő nadrághoz és kevésbé ideális szexuális-szociális élethez kötjük. De a zsír, mint kötőszövet fontos szerepet játszik a testünkben, és a benne végbemenő folyamatokban és pozitív, valamint negatív tulajdonságai is vannak. Ez a négybetűs szó több titkot rejteget, mint gondolnád…

#nobel díj
2010.12.14.

Nobel-díj 2010. - A díjazottak

December 10. minden évben a Nobel-díjak átadásának napja. Kik kaptak idén Nobel díjat, és milyen eredményekért? Mely Nobel-díjas kutatók és közéleti személyiségek a legnépszerűbbek manapság?

#szüzesség
2010.12.11.

Legyél inkább szájhős! - Érdemes várni a szexszel!

Egy ausztrál kutatás szerint a tizenéves lányok többsége olyankor veszti el a szüzességét, mikor még arra nincs lelkileg felkészülve, s ezt később meg is bánják. A felmérést 68, 14 és 19 év közötti lány részvételével végezték, akik szexuális szokásaikról és első élményükről beszéltek.

#csokoládé
2010.12.11.

Fehércsoki likőr

A fehércsoki likőr kifejezetten ünnepi alkalmakra tartogatható ital.

#cd
2010.12.09.

CD tokból karácsonyi ajándék

Használt CD-ből, DVD-ből Dunát lehet rekeszteni. Veszélyes anyag, tehát nem lehetne beledobni a kommunális hulladékok közé, de szelektíven sem tudjuk gyűjteni. Mit kezdjünk vele?