2010.10.16.
0 perces olvasási idő
Ötvözzük az olasz és a kínai konyha erényeit, főzzünk spagettit kínai módra!
Hozzávalók:
- 30 dkg spagetti
- 30 dkg csirkemell
- 1-1 piros és zöld húsú paprika
- 10 dkg gomba
- 1 csokor zöldhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 2 evőkanál szójaszósz
- friss gyömbér
- őrölt bors, só
- erőspaprika
- olaj
Elkészítés:
Legjobb wokban készíteni. Forró olajban megfuttatjuk a keményítővel kevert, csíkokra vágott csirkemellet, fehéredésig sütjük. Az edény oldalára húzzuk, a visszamaradt olajban átforgatjuk a finomra vágott fokhagymát és gyömbért, a feldarabolt paprikát, gombát és zöldhagymát, szójaszósszal, sóval, borssal ízesítjük. 1-2 percig sütjük, majd hozzátesszük az előre megfőzött spagettit és a húsos raguval összeforgatva még 1-2 percig sütjük. Tálaláskor meghintjük karikára vágott erőspaprikával.
Nehézség: közepes