
Spenótos tészta vashiányosoknak
2017.11.06.
1 perces olvasási idő
Gyorsan szeretnél finom, vassal teli ebédet vagy vacsorát csinálni? Készítsd el alábbi receptünk alapján a spenótos tésztát, amit vashiányosoknak és hízni vágyóknak egyaránt ajánlunk.
Hozzávalók:
- 50 dkg spagetti
- 1 csomag mélyhűtött spenót
- 1/2 l tej
- 1 fej vöröshagyma
- 15 dkg trappista
- liszt
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál margarin
- egy löttyenetnyi citromlé
- só
- bors
- szerecsendió
Elkészítés:
A tésztát sós vízben kifőzöm, tepsi aljára rakom. A hagymát kevés olajdon megdinsztelem, rádobom a még fagyott állapotában a spenótot, és jó sok fokhagymával, sóval, borssal ízlés szerint ízesítem. A margarinból és lisztből rántást készítek, felöntöm langyos tejjel, ha már besűrűsödött, beleszórom a reszelt sajtot, sót, borsot, szerecsendiót, kevés citromlevet. A tésztára ráborítom a kész spenótot, majd a besamelt, és előmelegített sütőben addig sütöm, míg elkezd pirulni a szósz.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat!