Hírek

#copd
2010.11.17.

COPD: Magyarországon százezrek szenvednek a betegségtől

A COPD ma a 4. leggyakoribb halálok világszerte. Évente több mint 3 millióan halnak meg ebben a senyvesztő tüdőbetegségben, annyian mint HIV / AIDS következtében.2030-ra már dobogós helyezett lesz. Egy újabb ok, amiért nem érdemes rászoknod a dohányzásra.

#fogamzásgátlás
2010.11.17.

A hormonális fogamzásgátlás

Az általános felfogással ellentétben a fogamzásgátlás nem csupán a nők feladata. Nem csak a lányok rettegnek attól, hogy idő előtt szülőkké lesznek, ugyanez igaz a fiúkra is. Mindkét félnek érdeke a nem kívánt terhesség megelőzése, így tisztában kell lenniük azzal, hogy milyen lehetőségek állnak rendelkezésükre, hogy bonyodalmak nélküli, egészséges és kiegyensúlyozott szexuális életük lehessen.

#terhesség
2010.11.16.

Abortusz - Nem érzek majd semmit?

"Valószínűleg terhes vagyok, és nagyon félek, hogy ha abortuszra kerül majd a sor, akkor fájdalmas lesz a beavatkozás. Érzéstelenítés, altatás van ilyenkor? Lelkileg is kivagyok teljesen, nem akarom, hogy testileg is fájjon."

#közlekedési baleset
2010.11.16.

Közlekedési baleset utáni teendők

Ha egy baleset során személyi sérülés történt, vagy súlyos anyagi kár, köteles vagy értesíteni a rendőrséget. Milyen teendőid vannak még?

#szex
2010.11.15.

A fiúk és a terhesség: Igazi felelősség!

Fiúk, csak óvatosan! Ha teherbe ejtesz egy lányt egyszerűen nem jogos ráhagyni a döntést! Csak végy példát társaidról, tanulj belőle! Péter 19 éves és 3 gyermeke van! Főiskolára jár, miközben dolgozik és megpróbál segíteni a gyermeke anyjának. Egy elég nagy hibát követett el. Soha nem használt kondomot!

#zaklatás
2010.11.14.

Ha céltáblának érzed magad

Akár az iskolában, munkahelyen, online, vagy akár otthon történik, a terrorizálás komoly probléma, és foglalkozni kell vele minden esetben.

#influenza
2010.11.13.

Influenza - Mik a jelei?

Fáj a fejed, a karod, a lábad, és minden izmod, amely csak létezik. Egyik pillanatba meleged van, másikban pedig majd meg fagysz. Kapar a torkod, és folyamatosan köhögnöd kell. Nos, valószínű, hogy téged az influenza döntött le a lábadról.

#párválasztás
2010.11.13.

A párválasztás titkai

Ha meg vagy elégedve a partnereddel, akkor hajlamos vagy azt gondolni „hú, de jól választottam”, s közben eszedbe sem jut, hogy az ösztöneid és a tudatalattid segítségével választottál.

#higany
2010.11.12.

Kifolyt a higany a lázmérőből. Veszélyes?

Véletlenül széttörtem a lázmérőt, ami higanyos. Először amit tudtam, azt felsöpörtem és kidobtam. De volt olyan hely, ahová nem fért be a seprű, így felporszívóztam (nagyon kevés higany volt már). Utána szellőztettem 2 órán keresztül. Jól csináltam? Nagyon ártalmas az egészségre?

#merevedési zavar
2010.11.12.

Merevedési zavart okozó gyógyszerek

Bár a merevedési zavar főleg az 50-es években járó vagy idősebb felnőtt férfiakat érinti, jó tudnod, hogy mely gyógyszerek lehetnek káros hatással az erekcióra.

#facebook
2010.11.11.

A Facebook előnyei és hátrányai

Mikor Mark Zuckerberg 2004-ben létrehozta a Facebookot, fogalma sem volt arról, milyen műve milyen nagy hatással lesz a Világra, és világszerte milyen parázs vitákban fogják majd taglalni az érveket és ellenérveket a Facebook mellett és ellen.