Egy talán kevésbé ismert finomság - ismerjük meg a barackot századik arcán keresztül is.
Hozzávalók:
- 50 dkg leveles tészta
- 6 kemény őszibarack
- 10 dkg aszalt sárgabarack
- 2 dkg vaj
- 4 dkg barna cukor
- 1 dl tejszín
- 10 dkg marcipán
- 4 dkg sárgabaracklekvár
- 5 dkg darált babapiskóta
- 1 tojás
- 1 evőkanál méz
- 1 evőkanál szezámmag
Elkészítés:
A leveles tésztát hagyjuk kiengedni. Az őszibarackokat lobogó vízbe tesszük 15-20 másodpercre, majd hideg vízbe szedjük, és lehúzzuk a héját. Kettévágjuk, és a magot eltávolítjuk. Az aszalt sárgabarackot összevagdaljuk.
A vajat felforrósítjuk, karamellizáljuk rajta a barna cukrot, és megforgatjuk benne a barackokat. A tejszínbe belereszeljük a marcipánt, beletesszük a lekvárt, és kíméletesen, folytonos kevergetés mellett összefőzzük, amíg a marcipán felolvad. Levesszük a tűzről, és beletesszük az apróra összevágott sárgabarackot. Félretesszük hűlni. Amikor kihűlt a massza, annyi darált babapiskótát teszünk bele, hogy formálható masszát kapjunk.
A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Lisztezett lapon 3-4 mm vastagra kinyújtjuk a leveles tésztát, 12 kockára vágjuk, és megkenjük tojással. Minden tészta közepére teszünk egy barackot, a mag helyére tesszük a tölteléket, és a tésztát összecsípjük a tetején. Megkenjük tojással, és a sütőben kb. 15 percig sütjük. Amikor letelt az idő, kivesszük, meglocsoljuk a mézzel, megszórjuk a szezámmaggal, és visszatesszük még 15 percre. A sütőből kivéve melegen, de hidegen is fogyasztható.
Nehézség: könnyű
Jó étvágyat!
Receptek hízókúrázóknak |