Hírek

#műtét
2010.11.11.

Milyen egy igazi műtét?

Még ha a kórházi sorozatok nagy rajongója is vagy, könnyen lehet, hogy nyugtalanság lesz úrrá rajtad, amikor vársz a műtétedre. Évente több millió tini látogatja meg a műtőt, így a legjobb, ha te is tájékozódsz arról, hogy pontosan, mi is vár téged egy operáció előtt, közben és után.

#poppers
2010.11.10.

A poppers partidrog szemkárosító hatása

A poppers-zel (Bad Red, Bronx, G.I. One, Rush) való kísérletezés – ami tulajdonképpen alkyl-nitritek belélegzését jelenti – komoly és maradandó retinakárosodást okozhat, mondják a szemész főorvosok. Franciaországban egy három hónapos időszak alatt négy fiatal szenvedett el szemkárosodást poppers használata miatt.

#barátság
2010.11.08.

A kedvesemet vagy a barátomat válasszam?

"A legjobb barátnőm meg a pasim utálják egymást. Nem tudom, mit csináljak. Nem akarok választani közöttük, de ez így nagyon nem jó." A szakértő válaszol.

#dohányzás
2010.11.08.

9 ok, hogy miért nem érdemes rászokni a dohányzásra

El akarod kerülni a dohányzást? Nem akarsz rászokni, de kíváncsi vagy, a többiek vajon miért cigiznek? A dohányzás rendszerint egyfajta lázadásként kezdődik, ám egy életre szóló káros szenvedéllyé alakulhat. Íme 9 tipp, hogyan kerüld el, hogy akaratlanul rászokj a dohányzásra:

Gyomorkorgás - Mi okozza?
#emésztés
2010.11.06.

Gyomorkorgás - Mi okozza?

Sokszor gondolhatod úgy, hogy kínos, ha más is hallja, hogy korog a gyomrod. Pedig ez egy természetes folyamat, és még csak nem is a gyomrodból jön. Miért korog a gyomrunk?

#egészséges táplálkozás
2010.11.06.

Egészséges táplálkozás... Biztos?

Mostanában a reklámokból mást se látunk, hallunk, mint hogy mit együnk azért, hogy egészségesek maradjunk. Ám jobb odafigyelni, mert nagyon sokszor ezek megtévesztőek és csak egyszerű marketingfogásról van szó!

#bőrbetegség
2010.11.04.

A legfurcsább bőrbetegségek - bizarr fotókkal

Az aknék és pattanások megkeserítik az életed, vagy érzékeny a bőröd? Úgy érzed, ennél rosszabb már nem is lehet? Bár most nem így érzel, hidd el, a helyzeted korántsem olyan elkeserítő, mint gondolod! Meggyőzésképp összeszedtük a legfurcsább bőrproblémákat.

#gyász
2010.11.03.

Meghalt a kedvenc állatom, mit tehetek?

Mikor kedvenc állatod, aki szinte családtagnak számított meghal, teljesen természetes, hogy mélységes szomorúságot érzel. A hosszú évek alatt, amit együtt töltöttetek, hozzád nőtt, életed részévé vált. Rengeteg örömet és élményt adott neked, így nincs semmi csodálnivaló azon, hogy fáj ennek a kapcsolatnak az elvesztése. Szeretnénk néhány hasznos tippel segíteni, hogyan bírkózz meg a gyásszal.

#diszlexia
2010.11.02.

Diszlexia: az olvasás zavara

Ahhoz, hogy pszichésen is megfelelően fejlődj, a központi idegrendszer optimális fejlődésére és bizonyos környezeti feltételekre is szükség van. Ha az idegrendszer működésében hiba keletkezik, vagy a környezet nem megfelelő, a fejlődésben zavar támadhat.

#vita
2010.11.01.

Az első vita a barátoddal/barátnőddel

Az első komolyabb vita rendkívül bosszantó, fájdalmas, egy kapcsolat fontos fordulópontja is lehet. Tanuld meg, hogyan lehetsz úrrá első konfliktusotokon, hogyan lehet a vitás helyzeteket kezelni, s nem utolsósorban ideje az egymással folytatott kommunikációt fejleszteni.

#hüvely
2010.11.01.

Hüvelyfertőzés 14 évesen - Hova forduljak?

"Azt hiszem, elkaptam valami fertőzést a hüvelyemben. Két napja viszket, és nem tudom, mi a teendő. Nőgyógyászhoz nem szeretnék még menni. 14 éves korban kell szülői beleegyezés?"