saláta
#Receptek

Almás kukoricasaláta lisztérzékenyeknek

2010.09.12.
0 perces olvasási idő

Könnyen elkészíthető étel, mely köretnek sem utolsó. Fogyaszthatják gyomorfekélyesek és lisztérzékenyek is.

Hozzávalók:

  • 30 dkg mélyhűtött kukorica / konzerv kukorica
  • 1 teáskanál mustár
  • teáskanál citromlé
  • 1-2 jonatán alma
  • 5 dkg majonéz
  • őrölt bors
  • 1 dl tejföl
  • porcukor

Elkészítés

A mirelit kukoricát sós vízben megfőzzük / a konzerv kukoricát leszűrjük, lecsepegtetjük. Az almát megmossuk, magházát kiemeljük, húsát héjastól kockára vágjuk. A majonézt kikeverjük a tejföllel, mustárral, citromlével, sóval, porcukorral és borssal ízesítjük. A mártásba keverjük a kukoricát és az almát. Legalább egy órára a hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Nehézség: könnyű