Hírek

#penész
2010.10.16.

Penész - Hogyan kerülnek méreganyagok az élelmiszerbe?

Biztosan Te is hallottad a fuzáriumgomba toxinja miatt ötévesen menstruáló kislány esetét. A mikotoxinok egyes penészgombák által termelt erős biológiai hatású anyagok, melyek az élelmiszerekben természetes módon képződő legveszélyesebb méreganyagok közé tartoznak. Miért kerülnek méreganyagok az élelmiszerekbe? Hogyan tudod csökkenteni ételeid szennyezettségét?

#szerelem
2010.10.15.

Fiatalabb fiúval járok - ez gáz?

1. Hogy mondjam meg anyukámnak, hogy nálam 1 évvel fiatalabb fiúval járok? 2. Gáz, ha az a fiú 1 évvel fiatalabb, de az osztálytársam?

#párkapcsolat
2010.10.14.

24 éves férfi vagyok, még sosem volt kapcsolatom...

"24 éves férfi vagyok. Nehéz leírni, de még soha nem volt kapcsolatom - se mély szerelmi, se szexuális -, soha nem csókolóztam úgy igazán. Mindig azt mondom magamnak, még nem találtam meg az igazit."

#probiotikum
2010.10.13.

Egészségünk őrei: a probiotikumok

A téli időszakban gyakori náthás, meghűléses panaszok megelőzése és kezelése kapcsán egyre többet hallhatjuk a probiotikum kifejezést. Sokan mégsem ismerjük pontos jelentését, nem tudjuk mikor, és hogyan alkalmazhatjuk őket egészségünk védelmében. A probiotikumokról dr. Hidvégi Edit gasztroenterológust, a Budai Allergiaközpont orvosát kérdeztük.

#cukor
2010.10.12.

A cukros üdítők helyett

A kalóriák észrevétlenül jutnak be a szervezetedbe, amikor cukros üdítőitalokat fogyasztasz. Számuk akár egy normál étkezés energiaértékével is vetekedhet. Kérdés, hogy az elraktározott zsíron kívül milyen egészségügyi problémákat okozhat az üdítők fogyasztása, illetve mivel helyettesítheted őket?

#sms
2010.10.12.

A lány, aki megállás nélkül sms-ezik

Ha nem tudsz leállni az sms-ek vagy e-mailek küldésével, akkor mentális problémád van. Ilyennel él együtt például Nikki Brown is – nem tudja lerakni a kezéből a telefonját.

#testvér
2010.10.11.

A testvérek közötti versengés

Ugyanaz a nevetek, nagyon sok mindenben hasonlítotok külsőre is, és akár az életed árán is megvédenéd őket. Akkor miért is ilyen nehéz kijönni a testvérekkel? Bár a testvérek közötti versengés oka örök rejtély marad, a köztük lévő kapcsolatot lehet javítani és fejleszteni.

#iskola
2010.10.09.

A legdrágább középiskolák Magyarországon

A magyarországi magániskolák nemzetközi viszonylatban is belehúztak az árképzésbe. Bár Nagy-Britanniában 11 millió forintos éves tandíjról is tudunk, a nálunk működő, szinte kizárólag a budai hegyekben található nemzetközi illetőségű oktatási intézmények tandíj igénye a világon bárhol megállná a helyét. Mit tudnak a legdrágább iskolák?

#maszturbálás
2010.10.08.

A szobatársam minden éjjel maszturbál – mit tegyek?

„Elsőéves vagyok, és lenne egy problémám. A szobatársam minden éjjel maszturbál, és ez engem nagyon idegesít. Bár a lány vár addig, amíg azt nem hiszi, hogy elaludtam, de ez nem mindig van így. Sőt, a múltkor még fel is ébresztett. Gusztustalannak találom az élvező sóhajait, miközben játszik magával. Szólnom kéne neki, hogy álljon le, vagy csak keressek egy új szobatársat?”

#párkapcsolat
2010.10.08.

Szeretnék már végre egy barátnőt!

"Az a problémám, hogy nem tudok párkapcsolatot kialakítani. 22 éves srác vagyok, és szégyenemre még nem voltam lánnyal!" A szakértő válaszol.

#mobiltelefon
2010.10.07.

A mobiltelefon okozhat csontritkulást?

"Azt hallottam, hogy ha a mobiltelefont a nadrágzsebünkben tartjuk, akkor az idővel okozhat combcsont ritkulást. Az lenne a kérdésem, hogy lehet-e belőle valami igaz, vagy csak valami felfújt pletyka?" A szakértő válaszol.