szex
#Vágyak

Nem szexeltem, de lehetek terhes?

2010.08.21.
1 perces olvasási idő

Azt olvastam az oldalon, hogy lehetetlen teherbe esni attól, hogy egy férfi a ruhámra, vagy az alsótestem közelében ejakulál. Az én esetemben nem volt közvetlen szexuális kapcsolat a barátommal, viszont kielégítettem és a spermája az ejakulációja után is ott volt a testén (bár nem rajtam)...

Ezek után bár mindketten megmostuk szappannal a kezünket, ezt nem tettük meg a barátom péniszével. Szárazra töröltük, majd visszarakta az alsónadrágjába.

Nem szexeltem, de lehetek terhes?Ám aggódok amiatt, hogy teherbe eshettem a pénisze megérintésétől, mert utána magamat is megérintettem (persze mindig csak ’kívül’, illetve egyszer a bugyimon keresztül). Emellett lehetséges, hogy ő is átszállított valamennyi spermiumot az ujjain? És ebben az esetben teherbe eshettem attól, hogy az ujjai közel voltak az én vaginámhoz?

Vagy talán, amikor az ejakuláció után másodjára megérintett a bugyimon keresztül, akkor is lehetett még egy kis spermium az ujjain. Arra szeretnék kijutni, hogy sosem érintett meg az ujjaival közvetlenül, mindig volt legalább egy réteg ruha közöttünk.

De a menzeszem már 3 napja késik, és kezdek félni, különösen, mivel nem is éreztem a PMS hatásait ebben a hónapban. Lehetek terhes?

Válaszunk

Az egyetlen módja annak, hogy egy nő teherbe essen, az a vaginális közösülés. A terhesség egy mesésen összetett folyamat, és sok dolognak kell jól mennie ahhoz, hogy a terhesség valóban létrejöhessen.

A leírt tények alapján a terhességed esélye nagyon, nagyon kicsi, hacsak nem lehetetlen. Szóval bármennyi spermium is érintkezik az alsóneműddel, ez nem vezethet terhességhez. Ha megérinti a péniszét, majd célzottan a vaginádat, akkor is nagyon kicsi az esélye annak, hogy teherbe eshetsz.

A menstruális ciklust nagyon sok minden befolyásolhatja, beleértve az alvási és evési szokásokat, illetve a stresszt. Néha éppen a ciklus miatti aggódás vezethet a ciklus késéséhez.

Ajánljuk neked, hogy pihenj, vigyázz magadra, és keress fel egy orvost, ha még mindig kétségeid vannak. Ha még mindig aggódsz, akkor csinálj egy terhességi tesztet, ami mindenképpen válaszolni fog a kérdésedre.

(Gy.A.)